POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chelseamatcherna avgör inte Wendts framtid: ”Lämnar nu om rätt bud kommer”

Oscar Wendt kan få möta Chelsea tidigare än väntat.
Om rätt bud kommer dissar han Champions League.
- Det kommer att hända om det är rätt klubb, säger agent Niclas Jensen till fotbollskanalen.se

Oscar Wendt har varit ryktenas man inom svensk fotboll det senaste halvåret. Klubbar från hela Europa har kopplats ihop med den vänsterbacken. Men nu återstår det tio dagar av transferfönstret. Mycket talar därför för att Wendt blir kvar i FC Köpenhamn – även om ingenting är bestämt.

- Man kan alltid ha en intention att man vill stanna i ytterligare sex månader, men om rätt bud kommer och både spelaren och klubben är nöjda – då kommer man ju att lyssna, säger agenten Niclas Jensen.

Både Wendt och hans agent sa under hösten att Champions League var en avgörande faktor för hur länge spelaren skulle vara kvar i Danmark. FC Köpenhamn gick ju vidare och stormatcher mot Chelsea väntar – men trots det har Wendt inte bestämt sig för att stanna sommaren ut.

- Det är inte avgörande men självklart väger det tungt. Om de inte hade gått vidare hade det bara varit 16 matcher kvar i danska ligan, och de hade förmodligen redan varit klara mästare. Det hade varit en annan situation.

- När du tittar på något erbjudande väger du ju in de stora matcherna mot Chelsea. Men om rätt erbjudande kommer i rätt tid kan något hända nu – annars händer det i sommar.

Lustigt nog skulle ju Wendt kunna flytta från FCK och ändå ställas mot Chelsea. Bland annat Liverpool – som möter Chelsea i början av februari – har ryktats vara intresserat. Jensen bekräftar också Premier League-intresset.

- Ja, det finns intresse därifrån. Det finns intresse från de tre, fyra, fem största ligorna. Det är ett stort och brett intresse.

Från vilka klubbar?
- Det är inte upp till mig att kommentera några klubbar. Men det kommer att hända något om det är rätt erbjudande. Just nu är det stort intresse och vi försöker kolla igenom allt det och hitta vad som blir bäst för Oscar.

Publicerad 2011-01-21 kl 14:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå