Chelseas bottennapp - förlust och skadesmällar

Chelsea hade ingen rolig afton på Goodison Park.
Everton vann med 2-0 och tar därmed tredje raka ligasegern.
- Vi måste analysera verkligheten och försöka förbättra oss nästa transferfönster, säger tränare Mauricio Pochettino efter matchen.

Chelsea var på jakt efter revansch för förlusten mot Manchester United tidigare i veckan.

Till söndagens bortamöte med Everton valde huvudtränare Mauricio Pochettino att göra flera förändringar. Bland annat bänkade han stjärnorna Raheem Sterling och Nicolas Jackson, som båda stod för svaga insatser senast. Ersatte i elvan gjorde Conor Gallagher som var tillbaka från avstängning samt Armando Broja.

Noterbart var även att mittbackskuggen Thiago Silva börjar vid sidan.

Första halvtimmen var jämn och båda lagen hade ett par halvhyggliga lägen till att ta ledningen. Mest noterbart var att Reece James tvingads utgå skadad och att Cole Palmer fick gult kort för filmning inför ögonen på Englands förbundskapten Gareth Southgate, på plats på Goodison Park.

Ställningen var 0-0 i paus. Tio minuter efter paus tog hemmalaget ledningen. Chelsea-försvaret var ihåligt och Dominic Calvert-Lewin fick en genomskärare och avslutade på ett tillslag. Den chansen räddade Robert Sanchez. På returen höll sig Abdoulaye Doucouré och placerade in 1-0 - i sin 100:e Premier League-match.

- Det är en fin siffra för mig och nu har jag gjort två mål på två matcher. Det gläder mig och jag är glad för lagets skull. På Goodison Park vet vi att fansen är bakom oss, säger Doucouré enligt BBC.

Chelsea försökte förgäves få hål på hemmalaget. Man anföll via vänsterflanken, piskade in hörnor, letade luckor. Jordan Pickford kunde dock freda sitt mål som sista utpost i ett samlat Everton. På andra sidan planen tvingades Robert Sanchez i Chelsea-målet kliva av skadad. Han ersattes av Djordje Petrovic.

Istället för kvittering stack Everton fram i den 92:a minuten och ordnade hörna från vänster. Där klev Lewis Dobbin fram och dunkade in bollen med vänstern inför en jublande hemmapublik. Dobbin, inbytt i 86:e, stängde därmed matchen.

2-0-segern innebär att Everton tar sin tredje raka ligaseger och tre viktiga poäng i bottenstriden. Samtidigt är Chelsea kvar på elfte plats och tränare Pochettino var inte nöjd.

- Vi är inte tillräckligt kliniska. Jag är väldigt, väldigt besviken. Vi fick inte poängen vi förtjänade. Vi måste analysera verkligheten, diskutera och försöka förbättra oss nästa transferfönster, säger han enligt BBC.

Förra januarifönstret öppnade Chelsea plånboken rejält. Bland annat plockade man i Mychajlo Mudryk från Sjachtar Donetsk och Enzo Fernandez från Benfica.

Everton: Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Gueye, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin.

Chelsea: Sanchez - James, Disasi, Badiashile, Cucurella - Caicedo, Fernández - Palmer, Gallagher, Mudryk - Broja.