City demolerade Burnley - när Mahrez blev hattrick-skytt

Manchester City demolerade Burnley hemma under lördagen.
Riyad Mahrez fastställde slutresultatet 5-0 i den 69:e minuten - och blev hattrick-skytt.
- Vi har tidigare skapat mycket utan att göra mål, men i dag gjorde mittfältarna och anfallarna ett fantastisk jobb, säger Benjamin Mendy till BBC efter matchen.

Under lördagen tog Manchester City emot Burnley hemma på Ethiad Stadium, där man jagade revansch efter 2-0-förlusten mot Tottenham förra helgen - och det dröjde inte länge förrän man hade spräckt målnollan.

Efter sex minuter lyckades Kevin de Bruyne friställa Riyad Marhez på en kontring - och Mahrez gjorde inget misstag när han kyligt placerade in 1-0 till hemmalaget vid stolproten.

Ungefär en kvart senare utökade Mahrez sedan Citys ledning till 2-0 i den 22.a minuten. Högerbacken Kyle Walker hittade algeriern i Burnleys straffområde med ett inkast - och Mahrez tog emot, trocklade sig fri och skurvade sedan in ett vänsteravslut till 2-0. En läcker soloaktion av Mahrez som visade sina tekniska färdigheter på trånga ytor.

Fyra minuter innan halvtid skulle City även hinna med att göra 3-0. Kevin de Bruyne leverarade ett vackert svepande inlägg mot den bortre stolpen där vänsterbacken Benjamin Mendy dök upp och sköt in 3-0 på volley.

I den andra halvleken fortsatte sedan målkavalkaden. I den 67:e minuten satte Ferran Torres 4-0 till City och i den 69:e minuten satte Mahrez sitt tredje mål för dagen och blev hattrick-skytt. Framspelningen kom från nyss inhoppade Phil Foden, som mer eller mindre assisterade Mahrez tredje mål med sin första touch i matchen.

5-0 blev sedan slutresultatet. En tung dag på jobbet för 24-årige Burnley-målvakten Bailey Peacock-Farrell som gjorde sin Premier League-debut. Desto roligare dag blev det för Ferran Torres som fick göra sitt första Premier League-mål för Manchester City.

Segern innebär att Manchester City klättrar upp till åttondeplats i tabellen, som har en hängmatch mot Aston Villa och därmed en match mindre spelad. Burnley, i sin tur, belägrar sig precis ovanför kvalstrecket i botten.

- Vi vet att vi har skapat många chanser tidigare under säsongen utan att de gått i mål. Men i dag gjorde mittfältarna och anfallarna ett fantastisk jobb och därför gjorde vi många mål, säger Manchester City-backen Benjamin Mendy till BBC efter matchen.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Mendy - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Jesus, Ferran Torres.

Burnley: Peacock-Farrell - Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor - Rodriguez, Westwood, Benson, McNeil - Wood, Barnes.