Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Crouch var nära gokart-olycka inför CL-final

Foto: Bildbyrån.

Peter Crouch var inför Champions League-finalen 2007 med Liverpool nära att köra på lagkamraten Dirk Kuyt på en gokartbana. Kuyt var ett hopp från att missa finalen. 
- Jag såg Alonso och Kuyt och tänkte: "Vem är mest värdefull?", säger Crouch till FourFourTwo. 

Stokes engelske anfallare Peter Crouch tillhörde mellan 2005 och 2008 Liverpool och var en del i laget som tog sig till Champions League-final mot Milan 2007, men till slut förlorade med 1-2 efter två mål av Filippo Inzaghi. 

Inför finalen laddade Crouch och övriga i laget upp med ett träningsläger i Portugal, där anfallaren utsattes för ett minst sagt svårt val, när han körde gokart med sina lagkamrater och inte kunde bromsa in framför Dirk Kuyt och Xabi Alonso. 

- Vi var i Portugal och hade en vecka till matchen, så vi åkte till en gokartbana. Vi åkte runt banan och jag var på väg mot vallen och tänkte att jag skulle bromsa, men det gick inte att bromsa. Jag såg Alonso och Kuyt och tänkte; "Vem är mest värdefull?". Så jag körde mot Kuyt och som tur är, så lyckades han hoppa ur vägen, säger Crouch till FourFourTwo. 

- Det enda jag kunde göra var att hoppa upp i luften. Jag lyckades på något sätt hoppa över Peter (Crouch), som körde in i muren bakom mig. Jag hade nog missat finalen annars, säger Dirk Kuyt enligt FourFourTwo. 

Crouch hann dock själva hoppa ur gokarten innan den körde in i muren och började brinna.

Dirk Kuyt gjorde senare Liverpools enda mål i Champions League-finalen. 

Publicerad 2017-12-13 kl 21:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons