Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Daniels kommer ut som homosexuell

Championship

Blackpools Jake Daniels, 17, kommer ut som homosexuell.
Han är den förste professionella herrspelaren i Storbritannien att göra det sedan 1990. 

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Blackpool-talangen Jake Daniels, 17, har haft en fin säsong, som lett fram till ett proffskontrakt och en debutmatch i den engelska andraligan, Championship. 

Nu väljer Daniels att gå ut och berätta att han är homosexuell. Därmed blir han den förste professionella herrspelaren i Storbritannien att göra det sedan Justin Fashanu 1990. 

"Jag har vetat hela mitt liv att jag är gay, och jag känner nu att jag är redo att komma ut och vara mig själv", skriver han på Blackpools hemsida. 

"Det är ett steg in i det okända att vara en av de första fotbollsspelarna i det här landet som avslöjar sin homosexualitet, men jag har inspirerats av Josh Cavallo, Matt Morton och idrottare från andra sporter, som Tom Daley", skriver han vidare. 

ANNONS

Daniels berättar vidare att han fått fint stöd från sin omgivning. 

"När jag nådde den här punkten har jag fått väldigt bra stöd och råd från min familj, min klubb, min agent och Stonewall, som alla har varit otroligt proaktiva när det gäller att sätta mina intressen och mitt bästa först. Jag har också anförtrott mina lagkamrater i ungdomslaget här i Blackpool, och de har också tagit till sig nyheten och stöttat mitt beslut att öppna upp och berätta för folk."

Han skriver vidare:

"Jag har hatat att ljuga hela mitt liv och att känna ett behov av att förändra mig för att passa in. Jag vill själv vara en förebild genom att göra det här."

"Det finns människor där ute i samma fack som jag som kanske inte känner sig bekväma med att avslöja sin sexualitet. Jag vill bara säga till dem att du inte behöver ändra på vem du är, eller hur du ska vara, bara för att passa in. Att du är du och är lycklig är det som betyder mest."

ANNONS

I kommentarsfältet till Blackpools inlägg på Twitter om Daniels öppna brev stöttar flera engelska storklubbar spelarens beslut att komma ut. 

"Stolt över dig, Jake", skriver Manchester City. 

"Vi är stolta över dig, Jake. Du är en inspiration för oss och många andra", skriver Manchester United. 

Tidigare Manchester United-spelaren Rio Ferdinand hyllar också talangens beslut att komma ut som homosexuell.

"Stor respekt för det här modiga beslutet. Låt oss alla hjälpa till att skapa en säker och stöttande miljö för HBTQ-personer inom och utanför fotbollen", skriver han på Twitter. 

Publicerad 2022-05-16 kl 20:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto