Downing målskytt i comebacken - Villa till semi

Portsmouth-Aston Villa 2-4
1-0, 10', Självmål (Petrov); 1-1, 12' Heskey; 1-2, 27, Milner; 1-3, 74', Downing; 2-3, 87', Kanu; 2-4, 89', Young

Ett sent mål gav Portmouth hopp, men det slutade som så många gånger förr den här säsongen slutade det i moll för Portsmouth.

Hemmalaget som inlett ligaspelet uselt tog ledningen genom ett självmål av Stilian Petrov, men glädjen blev kortvarig då Emile Heskey kunde kvittera bara två minuter senare.

En kvart därefter utökade james Milner - och när Stewart Downing i andra halvlek gjorde 3-1 för gästerna såg det kört ut för Portsmouth. Matchen var för övrigt Downings första från start sedan han värvades från Middlesbrough i somras. Mittfältaren har rehabiliterat en bruten fot sedan i våras.

Hemmalagets hopp tändes dock lite i 87:e minuten när Kanu reducerade, men än en gång blev glädjen kortvarig. Ashley Young gjorde 4-2 i 89:e och matchen var över. Aston Villa till semifinal.

Publicerad 2009-12-01 kl 23:55