Drömcomeback för Modric - gjorde 1-0 redan efter 11 minuter

Luka Modric spelade från start i Tottenham för första gången sedan den 29:e augusti. Och det blev succé direkt för kroaten som gjorde 1-0 redan i den 11:e minuten när West Ham besegrades med 2-0.
1-0 11' Modric
2-0 82' Defoe

Tottenham startade matchen i ett rasande tempo. Aaron Lennon kom gång på gång runt Herita Ilunga på West Hams vänsterkant och i den 11:e minuten sprang engelsmannen ifrån vänsterbacken, slog ett inlägg till Peter Crouch som inte nådde fram. Istället studsade bollen upp i luften till en framåtstörtande Luka Modric som liggandes i luften kunde få till ett volleyskott in i mål. Kroaten, som inte startat för Tottenham sedan den 29:e augusti, frälste publiken på White Hart Lane med sitt första mål för säsongen.

Som om inte det var nog för West Ham tvingades både Parker och Ilunga utgå före 20 minuters spel på grund av skador.

Tottenham fortsatte att trumma på i den andra halvleken och Tom Huddlestone hade bland annat ett hårt skott i Robert Greens högra stolpe. Strax efteråt kom Jermaine Defoe loss tanför straffområdet och avlossade en riktig kanon mot West Ham-målvakten. Skottet gick inte att hålla och returen studsade oturligt nog rakt ut till Defoe igen, som lyckades avsluta med ett ännu tyngre skott. Green var på bollen men den här gången var den omöjlig att stoppa.

Modric lämnade sin drömdebut med tio minuter kvar och kroaten var pigg matchen igenom på sin vänsterkant.

I och med segern kliver Tottenham förbi Aston Villa och lägger sig på en fjärdeplats med en match mer spelad. För West Hams del ser det mörkare ut med både en förlust och skador på Ilunga och Parker.

Publicerad 2009-12-28 kl 16:02