Drömmål av Reece James gav Chelsea segern mot Brighton

Reece James drömmål ordnade seger för Chelsea i bortamatchen mot Brighton.
Chelsea kunde vinna med 3-1 med nyförvärven Timo Werner och Kai Havertz i startelvan.
- Vi var tvungna att höja oss en växel, säger Chelsea-löftet Reece James till Sky Sports.

Chelsea gästade Brighton i klubbarnas första Premier League-match för säsongen. Storsatsande Chelsea utan nyförvärven Ben Chilwell, Hakim Ziyech och Thiago Silva kunde vinna matchen ändå.

I startelvan finns däremot två andra nyförvärv, rekordvärvningen Kai Havertz och hans landsman Timo Werner. I den första halvleken var Graham Potter säkerligen nöjd med sitt lags spel. Brighton spelade bra under stora delar av halvleken, och misstaget som ledde fram till straffen var ett av få misstag som Brighton gjorde.

Chelsea, med många skadade spelare, fick jaga mycket boll under den första halvleken med Timo Werner i spetsen - men det skulle dröja 23 minuter innan ledningsmålet skulle komma. Timo Werner blev frispelad och kapades av Brightons målvakt Mathew Ryan - vilket resulterade i straff. En straff som Jorginho satte säkert till vänster i målet.

Brightons Steven Alzate hade ett jätteläge att kvittera efter 35 minuters spel, men Kepa Arrizabalaga gjorde en fin räddning på skottet som togs utanför straffområdet. 1-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken började med dominans från Brighton, och efter drygt 54 minuter kom kvitteringsmålet. Leandro Trossard pricksköt in 1-1.

Men bara några minuter senare kom 2-1-målet från Chelsea. Reece James dunkade in ett otroligt skott utanför straffområdet, och gjorde därmed sitt första Premier League-mål.

I den 66:e minuten skulle Chelsea utöka ledningen. Målskytten Reece James slog hörnan som Kurt Zouma kunde sätta dit, efter en styrning på Brighton-försvarare och 3-1 var ett faktum.

Resten av matchen bjöd inte på speciellt många målchanser och Chelsea kunde hålla undan och vinna säkert med 3-1 på bortaplan mot Brighton.

- Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit och vi visste att vi behövde ge allt för att ta tre poäng, vilket vi också gjorde. Vi var tvungna att höja oss en växel, säger Chelsea-löftet Reece James till Sky Sports.

Brighton & Hove Albion FC: Ryan - Lamptey, White, Dunk, Webster, March - Bissouma, Alzate, Lallana, Trossard - Maupay

Chelsea FC: Kepa - James, Christensen, Zouma, Alonso - Jorginho, Kanté - Mount, Havertz, Loftus-Cheek - Werner