Drömstart för Solskjær på nya jobbet - United körde över Cardiff

Manchester United gjorde sin första match under Ole Gunnar Solskjær.
Då slog laget Cardiff klart och gjorde fem mål i en match för första gången sedan Sir Alex Fergusons tid.
- Om vi tar oss an alla matcher som den är med det kombinationsspelet och att vi spelar bollen framåt kommer jag vara glad, säger Solskjær enligt BBC.

Manchester United sparkade José Mourinho efter 3-1-förlusten mot rivalerna Liverpool i förra veckan. Istället kom norrmannen Ole Gunnar Solskjær in och tog över laget för resten av säsongen.

Och norrmannen fick en drömstart på bänken när Marcus Rashford gjorde 1-0 efter ett par minuter. Paul Pogba hoppade över bollen och istället sköt anfallaren in den i målvakten Etheridges hörn, som inte reagerade tillräckligt snabbt och bara kollade på när frisparken gick rakt i nät.

Senare i halvleken vann Paul Pogba bollen högt upp i plan och spelade till Ander Herrera som hade yta i mitten av planen. Spanjoren gick på avslut långt utifrån och efter en styrning på Cunneingham gick bollen i en hög bana över Etheridhe och in vid ena stolpen.

Cardiff fick en bjudning att ta sig tillbaka in i matchen, när Rashford bedömdes ta med sig bollen med armen i eget straffområde. Victor Camarasa tog hand och straffen och placerade kyligt in bollen i ena krysset, helt utom räckhåll för De Gea.

Men United återtog en tvåmålsledning innan första halvlek var över efter ett snygg Manchester United-anfall avslutats av Anthony Martial. Flera spelare var inblandade med bara en touch innan Jesse Lingard till sist spelade igenom fransmannen som placerade in 3-1 vid bortre stolpen.

United spelade stabilt i andra halvlek och fick en straff sedan Jesse Lingard gjorts ner i straffområdet. Engelsmannen tog själv hand om straffen och var kylig från elva när han placerade in bollen i ena hörnet medan Etheridge gick mot det andra.

Lingard blev också tvåmålsskytt i slutet av matchen när Pogba spelade fram engelsmannen som undvek en tackling och rundade Etheridge innan han rulladein bollen i öppet mål. Det var första gången sedan maj 2013 som United gjorde fem mål i en Premier League-match, när United spelade 5-5 mot West Brom i det som var Sir Alex Fergusons sista match som tränare.

- Han vill att vi ska vara konstruktiva med bollen och hela tiden leta efter ytor. Det var bara början, vi ska förbättra oss och bli ännu bättre på det, säger Marcus Rashford om Solskjærs betydelse efter matchen, enligt BBC.

Matchen slutade med en klar 5-1 seger för United och Ole Gunnar Solskjær kunde knappast få en mycket bättre inledning som tränare i storklubben

- Om vi tar oss an alla matcher som den är, och vi vill ta oss an alla matcher som den här, med det kombinationsspelet och att vi spelar bollen framåt kommer jag vara glad, säger Solskjær enligt BBC.

I och med seger knappar man också in på Chelsea och Arsenal på fjärdeplatsen och ligger nu bara åtta poäng efter Londonklubbarna. Cardiff ligger kvar på plats sjutton i tabellen med 14 poäng på de inledande 18 matcherna.

- Vi tar en match i taget nu. Vi har hämtat in åtta eller nio poäng tidigare men vi måste ta ett steg i taget. Jag var stolt och ödmjuk över mottagning av supportrarna, det har varit en emetionell vekca. Men det är en början och vi fortsätter, säger Solskjær.

Lagens startelvor:

Cardiff: Etheridge - Ecuele, Morrison, Bamba, Cunningham - Gunnarsson - Hoilett, Camarasa, Arter, Murphy - Paterson

Manchester United: De Gea - Young, Lindelöf, Jones, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Rashford, Martial