Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Edman: Självklart är HIF aktuellt

Erik Edman är äntligen skadefri. Och oerhört nöjd med söndagens comeback. Läs vänsterbackens tankar om Wigan, landslaget – och en återkomst i Helsingborg.
- Självklart är det aktuellt, säger han till fotbollskanalen.se.

Det blev 82 minuter mot Fulham på söndagen innan en trött och glad Erik Edman lämnade planen, ackompanjerad av fansens hyllningar. Säsongsdebuten i Premier League var äntligen avklarad.

- Det gick jättebra. Med tanke på att jag gått hemma i snart fem veckor efter en hjärnskakning klarade jag mig över förväntan. Bara fyra träningspass hade det blivit innan det här, säger Edman.

Mötet slutade 1-1 efter mål av Emmerson Boyce och Clint Dempsey. Men svensken tyckte att hans manskap förtjänade segern.

- Vi tog ledningen välförtjänt och de hade inte mycket chanser utöver sin kvittering. Vi tryckte på fint i slutet, säger Edman.

Själv uppträdde han mycket stabilt utan att visa prov på någon som helst ringrostighet. Positionsspelet satt där det skulle, passningar och löpningar likaså. Ett fantastiskt besked - särskilt som de senaste två åren präglats av knäproblem och långa konvalescensuppehåll.

- Hur roligt som helst. Innan det här hade jag inte spelat kontinuerligt på 20 månader, men nu kan det bli en fin början. Bara hoppas att jag kan bygga vidare, säger Edman.

Hemma i Sverige har HIF:s sportchef Jesper Jansson beskrivit Erik Edman som klubbens absoluta drömvärvning till nästa sommar. Huvudpersonen är inte alls främmande för tanken.

- När jag återvänder blir det till antingen Helsingborg eller min moderklubb Jönköping Södra. Men just nu är jag bara glad för comebacken. Det är fantastiskt kul att kunna vara med och spela fotboll igen.

Försvararen hade en fast plats i Blågult innan han började åka på sina många skadesmällar. Nu – med ny förbundskapten – har han lagt tankarna på att representera Sverige åt sidan.

- I ärlighetens namn hör jag nog till Lagerbäcks generation. Många yngre kommer till och det är ju naturligt. Jag funderar inte alls på landslaget numera, utan vill fokusera på att först och främst få ordentlig matchning i Wigan. En uttagning får komma när den kommer, säger Edman.

Publicerad 2009-11-09 kl 08:17
Annons
Annons
Annons