Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Uefas besked - nu utreder Premier League också Manchester City

Premier League

Uefa utreder Manchester City för brott mot Financial Fair Play.
Nu meddelar även Premier League att man utreder storklubben. 

Foto: Bildbyrån.

Manchester City bötfälldes för drygt fem år sedan med över en halv miljard kronor för brott mot Uefas ekonomiska regelverk Financial Fair Play. I november hamnade klubben på nytt i fokus för ämnet, då Football Leaks läckte nya dokument som var besvärande för klubben.

Manchester City ska, enligt Financial Times som tagit del av dokumenten, ha drivit upp värdet på sponsringsavtal med hjälp av "odeklarerad ytterligare finansiering från dess ägare" och man ska dessutom ha betalat ersättning i form av "bildrättigheter" till sina spelare via så kallade skalbolag, för att undslippa för höga löneposter.

ANNONS

Dessutom har Der Spiegel, också utifrån Football Leaks material, rapporterat att City under 2014 startade en investeringsfond som var ämnad för att människor skulle kunna köpa andelar i spelare och därmed få utdelning. Det räknas som tredjepartsägande, vilket blev förbjudet 2015. City ska enligt uppgifterna sedan ha ljugit om det hela för FA.

I går meddelade Uefa att organisationen har startat en formell utredning, rörande potentiella brott mot Financial Fair Play-reglerna. Vid en fällande dom finns alltifrån böter till uteslutning ur Champions League i straffskalan. 

Nu meddelar även Premier League att ligaorganisationen har startat en utredning för att se över om Manchester City har brutit mot de finansiella reglerna. 

"Premier League har kontaktat Manchester City för begäran av information om nya anklagelser och har en pågående dialog med klubben", skriver ligaorganisationen i ett uttalande. 

ANNONS

"Premier League har ett detaljerat finansiellt regelverk och starka regler i områden av rekrytering av akademispelare och tredjepartsägande. Vi utreder de här områdena och vill ge Manchester City alla möjligheter att förklara kontexten och detaljer runt detta", skriver Premier League vidare.  

Manchester City släppte, efter Uefas besked om en ny utredning, under torsdagskvällen ett uttalande där man slog ifrån sig anklagelserna.

"Manchester City välkomnar öppnandet av en formell Uefa-utredning som en möjlighet att få ett slut på spekulationerna som resulterat från den illegala hackningen och publicering av City-email utanför sin kontext. Anklagelsen om finansiella oegentligheter är totalt felaktig."

Publicerad 2019-03-08 kl 17:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto