Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa bekräftar: öppnar utredning mot Manchester City för brott mot Financial Fair Play

Premier League

Football Leaks har riktat misstankar mot Manchester City och eventuella brott mot Financial Fair Play-reglerna.
Nu bekräftar Uefa att man har startat en utredning av den engelska storklubben.
"Utredningen kommer att fokusera på flera anklagelser om regelbrott", skriver Uefa.

Foto: Bildbyrån

Manchester City bötfälldes 2014 med 49 miljoner pund, över en halv miljard kronor, av Uefa för brott mot det ekonomiksa regelverket Financial Fair Play. I november hamnade klubben på nytt i fokus för ämnet få Football Leaks läckte nya dokument som var besvärande för klubben.

Enligt de dokumenten ska Manchester City, enligt Financial Times, ha drivit upp värdet på sponsringsavtal med hjälp av "odeklarerad ytterligare finansiering från dess ägare" och man ska dessutom ha betalat ersättning i form av "bildrättigheter" till sina spelare via så kallade skalbolag, för att undslippa för höga löneposter.

ANNONS

Der Spiegel har senare rapporterat, utifrån Football Leaks material, att City under 2014 startade en investeringsfond som var ämnad för att människor skulle kunna köpa andelar i spelare och därmed få utdelning. Det räknas som tredjepartsägande, vilket blev förbjudet 2015. Manchester City ska enligt uppgifterna sedan ha ljugit om det hela för FA.

Det har också rapporterats om att Fifas president Gianni Infantino hjälpt klubben att kringgå Financial Fair Play-reglerna, vilket lett till att Fifa kritiserat granskningen och menat att den är falsk.

Efter den senaste tidens rapporter om Manchester City så meddelar Uefa nu att man startar en formell utredning, rörande potentiella brott mot Financial Fair Play-reglerna.

"Utredningen kommer att fokusera på flera anklagelser om regelbrott mot Financial Fair Play som nyligen gjorts offentliga i olika mediekanaler."

ANNONS

Skulle Manchester City finnas skyldiga till brott mot reglerna finns allt från böter till uteslutning ur Champions League på straffskalan.

Manchester City släppte under torsdagskvällen ett uttalande där man slog ifrån sig anklagelserna.

"Manchester City välkomnar öppnandet av en formell Uefa-utredning som en möjlighet att få ett slut på spekulationerna som resulterat från den illegala hackningen och publicering av City-email utanför sin kontext. Anklagelsen om finansiella oegentligheter är totalt felaktig."

Publicerad 2019-03-07 kl 19:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto