Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Efter uttalandet - Giggs rasande på Mourinho

Foto: SCANPIX

José Mourinho påstod att Ryan Giggs var ute efter hans tränarjobb och att det var anledningen till varför walesaren lämnade United. Det uttalandet ska ha gjort Giggs rasande, enligt The Times. 

Ryan Giggs lämnade Manchester United efter 29 år i klubben som spelare och assisterande tränare, efter att José Mourinho knep jobbet som ny manager.  

På sin första presskonferens som manager för United kommenterade Mourinho Giggs beslut.

- Jag springer aldrig ifrån mitt ansvar men jag kan inte säga att det är på mitt ansvar att Ryan Giggs inte längre är i klubben. Jobbet som Ryan ville var det som de gav mig. Det är inte mitt fel. Han ville bli manager för Manchester United. 

Detta uttalande, tillsammans med påståendet att Giggs inte ville bli assisterande, har enligt The Times gjort walesaren rasande. Enligt tidningen ska Giggs snabbt ha accepterat att han inte fick tränarjobbet, och ska ha uttryckt att han vore nöjd om han fick jobba under Mourinho. Portugisen valde till slut Rui Faria som sin assisterande i stället.

- Anledningarna ägarna och styrelsen kan ge er är att de beslutade att jobbet var för mig. Ryan vill vara en manager och han har tagit sitt beslut. Han kunde ha varit vad han ville i klubben, de ville ge honom att viktigt jobb. Men han har tagit sitt beslut, sa Mourinho dessutom.

Till vänner ska Giggs ha sagt att han blev erbjuden ett oklart jobb som talangutvecklare, utan ansvar i a-laget, samma dag som han skulle sluta. 

Ryan Giggs har vid tidigare tillfällen uttryckt sin beundran för den speciella tränaren. Det återstår att se om känslorna består. 

Publicerad 2016-07-06 kl 08:06
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER