Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ek bekräftar kommande bud på Arsenal: "Jag är väldigt seriös"

Premier League

Svenske Daniel Ek vill köpa Arsenal.
Nu uttalar sig Spotify-grundaren om sina planer.
- Jag är väldigt seriös. Jag vill lägga fram ett bud, säger han i CNBC.

Foto: Bildbyrån

Efter sin uppmärksammade tweet om att han är intresserad av att köpa Arsenal uttalar sig nu Daniel Ek för första gången om planerna att ta över sin favoritklubb.

- Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat finansiering för det här. Jag vill framföra vad jag tycker är ett väldigt bra bud till ägarna. Jag hoppas att de vill lyssna på mig, säger han i CNBC.

- Jag har varit en Arsenal-supporter sen jag var åtta år gammal. Arsenal är mitt lag. Jag älskar klubbens historia, jag älskar spelarna och självklart älskar jag fansen. Jag ser en fantastisk möjlighet att sätta en rejäl vision för klubben och ta den tillbaka till sina glansdagar. Jag vill etablera ett stöd från supportrarna och jag vill engagera supportrarna igen. 

Annons

Stan Kroenke och hans familj äger Premier League-jätten just nu men beskedet från amerikanen hittills är att man inte tänker sälja klubben.

Hur Ek kommenterar Kroenkes besked om att Arsenal inte är till salu? Han säger:

- Jag förväntade mig inte att det här (ett övertagande) skulle ske över en natt. Jag är beredd på att det här kan bli en lång resa. Allt jag kan göra är att förbereda vad jag tycker är ett väldigt eftertänksamt bud och hoppas att de lyssnar på mig.

The Telegraph har tidigare uppgett att det lär krävas drygt 23 miljarder kronor för att köpa Arsenal. Tidningen har även rapporterat att Ek samarbetar med de tre Arsenal-ikonerna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira vad gäller sina planer om att ta över klubben. 

Vidare sägs Ek vara beredd att ge supportrarna en plats i klubbens styrelse, alternativt ge dem vetorätt när viktiga beslut fattas.

Annons

Arsenals nuvarande ägare har varit starkt ifrågasatt efter planerna om Super League, som lanserades i början av förra veckan. Arsenal var tillsammans med elva andra klubbar med i de ursprungliga planerna om att bryta sig loss från Champions League, men efter att supportrar, spelare och ledare protesterat kraftigt drog sig klubben ur. 

Enligt Forbes är Daniel Ek god för 4,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 39 miljarder svenska kronor.

Publicerad 2021-04-28 kl 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto