Elanga målskytt när Nottingham förlorade

Mål och sedan en målgivande passning – men åt fel håll.
Anthony Elanga hade ett finger med i det mesta när Nottingham var nära att ta poäng mot Newcastle.

Matchen var 26 minuter gammal när Nottingham Forests svenske landslagsman Anthony Elanga frispelades och avslutade kallt bakom Newcastles målvakt Martin Dubravka.

Målet var svenskens femte för säsongen och betydde 1-1 och strax innan paus skulle det stå 2-2 på tavlan efter mål från Fabian Schär och Callum Hudson-Odoi.

Ett bra resultat för Nottingham som kämpar i botten, men efter paus trampade Newcastle på gaspedalen och tog ledningen när lagets brasilianske stjärnmittfältare Bruno Guimaraes hittade nätet med ett markskott från strax utanför straffområdet.

Detta efter att han snappat upp en dålig passning från Elanga, som försökte återgälda sitt misstag därefter, men utan att lyckas få in en till kvittering.

Matchen slutade 3-2 till Newcastle som nu är sjua i Premier League, en pinne bakom sexan Manchester United.

Elangas Nottingham Forest ligger på sextonde plats och har två poäng ner till strecket.

Emil Krafth byttes in på stopptid för Newcastle.

Alexander Isak missade matchen på grund av en ljumskskada.

Publicerad 2024-02-10 kl 20:30