Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Eliasson har lyft i Bristol: "Mina kvalitéer hjälper laget"

Foto: Bildbyrån.

Niclas Eliasson har slagit sig in på allvar i Championship.
Han har till skillnad från andra allsvenska exporter lyckats etablera sig i ligan och i sitt Bristol City, där han numera får regelbunden speltid och slåss i toppen av serien.
- Jag känner att jag kan hjälpa laget med mina kvalitéer, säger Eliasson till Fotbollskanalen. 

Svenske yttern Niclas Eliasson lämnade i början av augusti, efter tio assist och tre mål, Norrköping för spel med Bristol City i Championship. Han gick till en liga, där flera svenskar under de senaste åren haft svårt att etablera sig så som Marcus Antonsson och Gustav Engvall i Leeds och just Bristol.

Men för Eliasson gick det snabbt med debut redan i andra omgången med ett inhopp mot Birmingham i ligan.

- Jag var väldigt förberedd mentalt, när jag kom hit, på att det kanske inte kommer att gå spikrakt uppåt. Det tog också ett tag innan jag kom in i tempot och laget med spelidén och sådär, men därefter gick det ganska snabbt, säger 22-åringen.

Han anser att det var lätt för honom att komma in i klubben, då tränaren Lee Johnson och ledningen hade koll på vilken typ av spelare de värvade in.

- De hade sett mig på en hel del videos och när de blev intresserade, så åkte de och kollade på flera matcher. När jag skulle välja klubb, så kändes det bra eftersom att de hade väldigt bra koll på mig som spelare och visste vad jag är bra på och behöver jobba mer med. De hade en väldigt seriös bild av mig, så det kan också ha underlättat för mig. Jag fick samtidigt direkt jobba med saker för att bli bättre, vilket gjort att jag lärt mig väldigt mycket och utvecklats till en bättre spelare.  

Eliasson har, sedan debuten, hoppat in i ligan i sju matcher och startat i två, samtidigt som han hoppat in i Carabao Cup vid två tillfällen och sänkte Watford med sitt första mål i klubben, som innebar att laget tog sig vidare i turneringen.

- Det är alltid skönt, när man kommer till en ny miljö, att få göra mål och att göra bra ifrån sig för självförtroendet. Däremot var det mycket att lära sig i början, så nu känner jag ännu mer att jag är van vid tempot och det fysiska spelet. Jag har lärt mig lite mer att anpassa mig till den här nivån för att göra det jag är bra på även här.

Eliasson har lyft ytterligare ett snäpp senaste tiden med start i helgens seger mot Sheffield United, samtidigt som han i senaste hemmamatchen blev utsedd till matchens lirare efter inhopp. Nu är laget uppe på tredjeplats och tampas på allvar i toppen av tabellen.

- Jag känner verkligen att jag kan hjälpa laget med mina kvalitéer, samtidigt som jag fått mer speltid under den senaste tiden. Laget har även gått väldigt bra och fortsätter vi att leverera som vi har gjort, så kan det bli en fantastiskt kul vår. Jag trivs verkligen fantastiskt bra här, men det är en tuff serie med många bra lag och spelare. 

Men först väntar nästa vecka ett svenskmöte i kvartsfinalen i Carabao Cup, där Bristol tar emot Zlatan Ibrahimovics och Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United på Ashton Gate. Det är en match som han inte vill missa.  

- Det är en av världens största klubbar, så det ska självklart bli kul att spela och mäta sig med dem. Det blir en väldigt rolig utmaning och en bra match. Sedan får vi se om Zlatan är med. Det hade varit väldigt kul att spela mot honom, säger han. 

Publicerad 2017-12-14 kl 09:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons