Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Engelska stjärnans konstiga önskan – vill börja spela för Irland

Pennant har gett upp drömmen om England. Nu vill han börja spela för Irland.
- Vem säger att Irland inte kan ta sig till VM? säger han till Stoke Sentinel.

Jermaine Pennant har spelat för flera toppklubbar i England, som Arsenal och Liverpool. Men den nuvarande Stoke-spelaren har aldrig fått representera England i A-landslaget. Nu har han insett att det förmodligen aldrig kommer att hända, och riktar då in sig på grannarna på ön bredvid – nämligen Irland. Pennant har en irländsk farfar, vilket öppnar för det lite konstiga bytet.

- Jag blir inte yngre och vill spela internationell fotboll. Och vem säger att Irland inte kan ta sig till VM? Om jag hade kunnat vara en del av det hade det varit fantastiskt.

Pennant har en brokig karriär bakom sig och varit inblandad i ett par skandaler, med en rattfylla som lågpunkt. Nu menar han att sådana incidenter lett till att han aldrig fått chansen i engelska landslaget.

- Självklart skulle jag vilja spela för England. Men det har aldrig hänt och jag tror aldrig att det kommer att göra det heller. Det är inte på grund av att jag inte är bra nog, utan för förseelser förr i tiden som satt stopp för det.

Irländska fotbollsförbundet har indikerat att de kommer att fundera på Pennants önskan. Irland ligger just nu tvåa i sin EM-kvalgrupp, efter Ryssland.

Publicerad 2011-03-08 kl 20:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons