England åkte på första poängtappet i EM-kvalet - kryssade mot Ukraina

EM-kval (herr)

Englands första poängtapp i EM-kvalet är ett faktum.
Kyle Walker räddade poäng när hans mål fastställde slutresultatet 1-1 mot Ukraina.

England hade ena foten i EM efter fyra raka segrar och totalt tolv poäng i grupp C. Under lördagen väntade grupptvåan Ukraina som inför matchen hade sex poäng efter tre matcher.

När domaren väl blåst i gång matchen på Tarczynski Arena Wroclaw i Polen dominerade England i spelet - men det var Ukraina som fick utdelning först.

Högerbacken Jukhijm Konoplia stod för ett inspel från högerkanten och det engelska försvaret tappade bort Arsenal-stjärnan Oliaksandr Zintjenko i eget straffområde. Vänsterbacken kunde således enkelt stöta in 1-0 ohotat från nära håll i den 26:e matchminuten.

Men ledningen blev kortvarig.

I den 41:a minuten klev Harry Kane djupt ner på offensiv planhalva. Därifrån slog han en läcker passning till Kyle Walker som kom inlöpandes bakom den ukrainska backlinjen. En mot en med Heorhij Busjtjan gjorde han inga misstag utan placerade kyligt in 1-1-kvitteringen för England.

Bukayo Saka var nära att ge England ledningen med dryga timmen på matchuret. Arsenal-yttern sköt från straffområdeskanten men fick se sitt avslut träffa ribban innan läget kunde avvärjas.

England tryckte på för ett segermål i andra halvlek men fick aldrig hål Busjtjan igen. Matchen slutade 1-1 och det blev därmed "The Three Lions" första poängtapp i EM-kvalet.

Gareth Southgates mannar placerar sig dock alltjämt på första plats i kvalgrupp C. Ukraina behåller, åtminstone tillfälligt, sin andra plats på sju poäng. Man placerar sig fyra poäng före Italien - men med två matcher mer spelat.

Ukraina: Busjtjan - Konoplia, Zabarnij, Matvijenko, Mykolenko - Tsygankov, Stepanenko, Zintjenko, Mudryk - Sudakov - Uaremtjuk.

England: Pickford - Walker, Guéhi, Maguire, Chilwell - Maddison, Rice, Henderson - Saka, Kane, Bellingham.

Publicerad 2023-09-09 kl 19:59