Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

England-Holland ställs in på grund av upploppen

Vänskapslandskampen mellan England och Holland som skulle spelas på Wembley på onsdagen har ställts in, meddelar det engelska fotbollsförbundet.

Kravallerna i London får stora konsekvenser för den engelska fotbollen. På tisdagen beslutade det engelska fotbollsförbundet att man ställer in onsdagens träningslandskamp mot Holland, som skulle ha spelats på Wembley.

Beslutet togs eftersom polisen behöver resurserna på annat håll. Spelare och ledare från de båda lägren mottog beslutet med lättnad.

"Matchen mot Holland har blivit inställd. Bra beslut. Vem vill se fotboll när vårt land är i uppror?", skrev den engelska försvarsspelaren Rio Ferdinand på Twitter.

Bert van Oostveen, chef för det holländska fotbollsförbundet, förklarade på Twitter att polisen inte kunnat garantera spelarnas och fansens säkerhet.

Även fyra av tisdagens matcher i den engelska ligacupen har skjutits på framtiden på grund av kravallerna runt om i London.

Det engelska fotbollsförbundets ordförande David Bernstein sade på en presskonferens på tisdagen att alla som köpt biljetter till den inställda landskampen kommer att få tillbaka sina pengar. Totalt har cirka 70 000 biljetter sålts.

- Den ekonomiska förlusten blir inte så stor för oss, det handlar mer om en förlorad inkomstkälla. Men vi hoppas att vi ska kunna spela den här matchen så snart det internationella spelschemat tillåter, sade Bernstein vid en presskonferens.

Samtidigt har hans nederländska motsvarighet Bert van Oostveen gått ut med krav på ekonomisk kompensation.

- De kommersiella skadorna uppgår till miljoner. Jag hoppas på en elegant lösning med det engelska förbundet, sade Oostveen till den nederländska tidningen Voetbal International på nätet.

Det holländska landslaget har ännu inte åkt till London, och ställer nu in resan helt.
David Bernstein sade att frågan om pengar inte var prioriterad för tillfället.

- Vi kommer att ta tag i det längre fram, men just nu är det säkerheten som är den stora frågan.

Emma Lukins/TT

Publicerad 2011-08-09 kl 15:19
Annons
Annons
Annons