Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Englandsexperten om Spurs katastrofstart: ”Fortfarande respekt för Ramos”

Tottenham har startat Premier League katastrofalt dåligt och ligger sist.
- Klubben har inte underlättat hans arbete genom att köpa ihop en trupp som är totalt obalanserad, säger fotbollskanalen.se.s expert på engelskfotboll, Marcus Christenson.

I våras tog Juande Ramos Tottenham till seger i ligacupen och undersommaren värvades det dyrt. Ännu en gång ansågs Tottenham ha chansen att bryta sig in bland de fyra stora.

Så här långt har det inte gått enligt planerna. Tottenham har gjort sin sämsta säsongsinledning på 96 år, det vill säga sedan Titanic sjönk. Managern Juande Ramos är nu under hård press av vända den kapsejsande Londonklubben på rätt köl.

Burop har hörts på White hart Lane och det spekuleras i ersättare till Ramos. Vad har gått snett för Spurs och är Juande Ramos dagar som manager för klubben räknade?

För att få en insikt i hur det ser ut hörde vi av oss till fotbollskanalen.se:s man i London, Marcus Christenson. Han tror inte att Ramos behöver frukta för sitt jobb. Än.
- Inte just nu. Spurs vet hur svårt det är att få en ny tränare och dessutom sitter han med ett långt och dyrt kontrakt. Men ligger Tottenham fortfarande sist i mitten av november tror jag kanske att han kan få gå, säger Christenson.

- Ramos är en fantastisk tränare som borde få chansen att rätta till saker och ting. Klubben har inte underlättat hans arbete genom att köpa ihop en trupp som är totalt obalanserad, fortsätter han

Att Tottenham haft det så förtvivlat svårt i ligan kan såklart härröras till att både Robbie keane och Dimitar Berbatov såldes i slutat av sommaren och aldrig hann ersättas. Något som Juande Ramos inte ensam bär ansvaret för.
- Det är många här i England som skyller på ordföranden Daniel Levy, som vägrade släppa Berbatov till sista dagen på transfer-fönstret vilket omöjliggjorde ett köp av en ersättare, samt sport-direktören Comolli, som mycket väl kan få sparken före Ramos, säger Christenson.

Hur ser fansen på Ramos jobb som manager hittils?
- Har stöttat honom i stort sett hela tiden men det börjar märkas att tålamodet är på väg att ta slut. I bortamatchen mot Portsmouth så började de skandera "You don't know what you are doing" när han bytte ut sin enda anfallare, Roman Pavlyuchenko, mot Darren Bent och fortsatte att spela 4-5-1 trots att de låg under med 2-0.

Vad beror det på att Tottenham de senaste säsongernar tippats som ett topplag för att sedan underprestera?
- Ganska enkelt. Tottenham har haft mycket pengar och en bra trupp i ganska många år nu. Och man blev femma två år i rad under Martin Jol. Men förra säsongen gick man på några tidiga förluster och gick sedan bakom ryggen på Jol vilket skapade oro.
- Och den här säsongen har Berbatov-affären stört. Mer behövs inte för att förstöra en säsongsstart.

Publicerad 2008-10-07 kl 15:52
Annons
Annons
Annons