Eriksen sköt Spurs vidare - svenskarna ute ur FA-cupen

FA-cupen

Christian Eriksen ledde Tottenham till semifinal i FA-cupen.
Han stod för två mål, när Spurs besegrade Swansea med 3-0.

Tottenham inledde matchen bäst med stort bollinnehav mot Swansea på Liberty Stadium i Wales, där Swanseas svenskduo Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt spelade från start. Tottenham skapade tidigt ett par bra chanser, där lagets danske stjärna såg till att laget tog ledningen i matchen tidigt.

Christian Eriksen tog i den elfte minuten emot bollen utanför straffområdet, drev inåt plan och borrade upp bollen strax nedanför Kristoffer Nordfeldts högra kryss. Svensken gjorde ett försök att rädda bollen, men var chanslös.

Eriksen var fortsatt het och var i slutet av första halvlek nära att utöka till 2-0, men stoppades den gången av Nordfeldt, som fick en hand på bollen via ribban och över mål. Han fick i stället fira strax innan halvtid, när Erik Lamela tog avslut utifrån och sköt 2-0 till bortalaget.

Martin Olssons och Kristoffer Nordfeldts Swansea höjde sig i andra halvlek och skramlade fram ett par chanser, där Tammy Abraham var en av flera som var nära reducering. Laget kom dock inte närmare än så och när Eriksen slog till igen till 3-0 i slutet av andra halvlek, så var matchen över för svensk del.

Tottenham tog sig därmed vidare till semifinal i FA-cupen, medan Swansea får ta sikte på att säkra nytt kontrakt i Premier League.

Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt spelade båda hela matchen för Swansea.

Swansea: Nordfeldt, Naughton, Van der Hoorn, Bartley, Mawson, Olsson, Ki Sung-Yueng, Carroll, Clucas, Dyer, Abraham.

Tottenham: Vorm, Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Sissoko, Lamela, Eriksen, Lucas, Son.