Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson inför FA-cupfinalen: "Det blir inte bättre än så här"

FA-cupen 2021-12-05 kl 09:00

Magdalena Eriksson har chansen att vinna sin andra FA-cuptitel.
Nu möter hon och Chelsea en svensk på motståndarnas tränarbänk.
- Jag är glad för Jonas (Eidevall) men hoppas såklart att vi slår honom på söndag, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Magdalena Eriksson och Chelsea tar sig an Arsenal i FA-cupfinalen på söndag. Det är en repris på Wembley från finalen 2018 då Eriksson var med och vann tillsammans med Hedvig Lindahl och Jonna Andersson.

- Det är ett fint minne, men det var länge sedan. Lagen har ändrats mycket sedan dess. Vi måste spela den här matchen som är framför oss nu. När jag går ut på planen handlar allt om matchen. Få allt taktiskt rätt. Efter matchen hoppas jag att jag kan njuta och njuta av en vinst, säger Eriksson på presskonferensen inför matchen

Hon fortsätter:

- Det blir inte bättre än så här. Vi är jättetaggade. Tjejerna är alla taggade och vi förväntar oss en stor publik och en bra match.

ANNONS

Eriksson och Chelsea ställs mot en svensk tränare på motståndarbänken. Den svenska mittbacken är imponerad över det hon har sett och hört om Arsenal-managern Jonas Eidevall än så länge i England.

- Det är en svår uppgift. De är i en bra form. Det är två lag som är i storform. Det är 50/50 skulle jag säga. Vi måste visa att vi har lärt oss från den senaste förlusten på Emirates. Jonas har gjort ett bra jobb. Jag har aldrig haft honom som tränare, men hört att han är en taktiskt väldigt bra tränare

Du nämnde Jonas Eidevall tidigare. Hur upplever du att svenska spelare och tränare har viktiga roller i en FA-cupfinal? Känner du dig stolt över det?
- Ja, hundra procent. Det är fantastiskt att se så pass många svenskar ute i Europa. Både många spelare här, men också tränare nu som får chansen. Jag är glad för Jonas och hur han har gjort det i Arsenal men hoppas såklart att vi slår honom på söndag, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Eriksson kan bli den första att lyfta FA-cupen som svensk lagkapten. Det är däremot inget som intresserar henne, då hon tycker att laget alltid går först. Samma sak kände hon om att bli nominerad till Ballon d'Or och sedan sluta på en elfteplats i världen. Laget är det mest intressanta även den gången.

- För mig handlar det om laget. Det handlar om att vinna titlar med laget för mig. Individuella titlar är problematiska tycker jag. Det går inte att jämföra försvarare och anfallare direkt och så vidare. Men jag var glad över att se att så många Chelsea-spelare fick vara med där (nominerade), både på herrsidan och damsidan, säger hon om Ballon d'Or.

FA-cupfinalen spelas på söndag på klassiska Wembley Stadium med matchstart 15:00.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto