Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ESPN: Flera United-spelare vill ha Pochettino som tränare

Premier League

Manchester United är på jakt efter en ny huvudtränare.
Flera av spelarna i klubben vill att det blir Mauricio Pochettino som får jobbet i sommar, rapporterar ESPN.

Foto: Bildbyrån

Mauricio Pochettino.

Ralf Rangnick har som bekant tagit över som interimtränare i Manchester United, ett uppdrag han ska ha fram tills att nuvarande säsong är slut. Efter det är planen att tysken ska övergå till att ta en konsultroll i storklubben.

Jakten på en permanent huvudtränare som ska ta över laget i sommar har därför påbörjats. Eric ten Hag, Ajax och Mauricio Pochettino, Paris Saint-Germain, ska enligt brittiska media vara kandidaterna som ligger närmast till hands. Nu kommer uppgifter som tyder på att United-spelarna har pekat ut sin favorit.

På onsdagskvällen rapporterar nämligen ESPN att stora delar av Manchester Uniteds spelartrupp nu är angelägna om att det blir Pochettino som tar över efter Rangnick. Flera källor till ESPN uppger att ett antal "seniora" spelare anser att den förre Tottenham-tränaren är rätt man för uppdraget och har därför öppet diskuterat en potentiell rekrytering av argentinaren.

Annons

United uppges vilja göra klart med en ny huvudtränare så fort som möjligt och känner att Mauricio Pochettino både är tillgänglig och lämplig för uppdraget. ESPN hävdar vidare att Pochettinos position i PSG är hotad, detta då han har fått utstå kritik för sitt arbete och inte lyckats övertyga den sportsliga ledningen.

Argentinaren påstås själv vara öppen för att återvända till Premier League, där han skördade stora framgångar med Spurs.

ESPN avslutar med att Eric ten Hag fortsatt är en aktuell kandidat. Ralf Rangnick, som också nämns som ett alternativ, sägs vara en stor beundrare av Ajax-tränaren och tror att han skulle "passa bra" i Manchester United.  

Publicerad 2022-02-09 kl 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto