Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Everton-spelaren skänker biljetter till arbetslösa

England

Arbetslösheten är stor i Liverpool.

I en solidarisk gest skänker Evertons Steven Naismith därför biljetter till arbetslösa.

– Jag vet att det finns många som, utan att de själva kan rå för det, är utan arbete och inte har råd att köpa en biljett, säger han.

Foto: Scanpix

Steven Naismith och människor som köar till arbetsförmedlingen i England.

Det är tuffa tider i Liverpool. Arbetslösheten har ett järngrepp kring stora delar av staden och trots att Premier League-spelare ofta lever i en annan värld än människorna på läktaren så verkar Steven Naismith se problemen.

27-åringen, som är son till en socialarbetare, har nämligen skänkt Everton-biljetter till stadens arbetsförmedlingar.

– Jag kommer från Ayrshire i västra Skottland och bott länge i Glasgow - en stad som emellanåt har lidit av hög arbetslöshet. Liverpool har en liknande historia och jag är medveten om att det finns många som, utan att de själva kan rå för det, är utan arbete och kämpar för att hitta ett jobb som inte har råd att köpa en biljett, säger han enligt The Guardian.

ANNONS

Naismith har bett den större arbetsförmedlingen att dela ut biljetterna till de lokala förmedlingarna och dela ut dem till de som skulle tycka om att gå och se en Premier League-match.

– Jag tänker att det här kan vara en liten gest som kan hjälpa de i den situationen att njuta av en dag på en av våra ligamatcher. Förhoppningsvis kan de ge lite glädje till många människor, säger han.

Den solidariska gesten verkar inte vara något plötsligt infall, utan Naismith är sedan tidigare ambassadör för en dyslexiorganisation, en funktionsnedsättning han själv har kämpat med, och är inblandad i en organisation som försöker hjälpa före detta militärer som har skadat sig att hitta ett arbete.

– Jag känner mig lyckligt lottad varenda dag för de möjligheter och den livsstil som mitt jobb som fotbollsspelare har gett mig och min familj, men också att jag är i positionen där jag kan ge tillbaka till samhället på något sätt, avslutar han.

ANNONS

Steven Naismith anslöt till Everton från Rangers 2012

Publicerad 2014-08-04 kl 17:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto