Everton vände på St. James' Park

En stark vändning av Everton gav tre poäng till David Moyes gäng. Leon Osman och Phil Jagielka säkrade segern för de blå.

Everton tog tre viktiga poäng mot Newcastle och befäste sin position i Premier Leagues mittenskikt.

Newcastle visar dock fortfarande att man kan göra mål utan Andy Carroll. Leon Best nickade i den 23:e minuten in en målvaktsretur från Tim Howard, 1-0 till skatorna på hemmaplan.

Knappt tio minuter senare var det dock kvitterat. Leon Bests namne Leon Osman spelades fram av Evertons lurige speluppläggare Mikel Arteta, och hade gott om tid på sig att placera bollen i mål vid stolpen.

Strax efter kvitteringen tog Everton också ledningen. En perfekt frispark av Leighton Baines hittade mittbacken Phil Jagielka som nätade via ribban.

I en andra halvlek som mest präglades av fult spel nickade Leon Best in sitt andra mål, men det dömdes helt korrekt bort av domaren på grund av knuff. Everton höll dock undan och vann med 2-1.

Publicerad 2011-03-05 kl 18:11