POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
1v

Experten tveksam till Lampard: "Fotbollen är full av spelare som fått sin legendarstatus förstörd"

Foto: Bildbyrån

Frank Lampard återvänder till Chelsea.
Men den förre Chelsea-spelaren Pat Nevin, som numera jobbar på BBC, är tveksam.
"Om han hade väntat fyra-fem år hade hans chanser att lyckas varit mycket större", skriver han.

Frank Lampard tillbringade 13 säsonger i Chelsea. Han hann både med att vinna tre liga- och en Champions League-titel under sin tid i London, innan han rundade av sin karriär i MLS för ett par år sedan.

Årets ligasäsong var hans första som tränare. Då blev det en sjätteplats och slutligen en finalförlust i kvalspelet till Premier League för hans Derby.

Tidigare i veckan meddelade Chelsea att 41-åringen återvänder till klubben som huvudtränare.

BBC:s Pat Nevin, som spelade i Chelsea åren 1983-1988, säger att det är en intressant alltjämt riskabel rekrytering av London-klubben.

"Frank Lampard är en klubblegendar, en av de bästa som någonsin spelat på Stamford Bridge - han är otvivelaktigen den största av dem alla. Han fick en framgångsrik inledning på sin tränarkarriär i Derby, och verkar vara uppskattad av alla inom Chelsea", skriver Nevin.

Nevin håller inte med om vad andra har argumenterat för, att transferförbudet passar Lampard. 

"Har det någonsin funnits en sämre tidpunkt att ta över Chelsea? Det medför stora problem. Alla tränare skulle fruktat att förlora Eden Hazard, och med flera skador borde väl man inte kunna förvänta sig att Frank måste lyckas direkt? Jag tycker att det hade varit en otrolig bedrift om han lyckades nå en topp fyra-placering, men Maurizio Sarri lyckades med det och kritiserades ändå."

"Fotbollen är full av klubblegendarer som har återvänt och fått se sin status förstörd. Jag vill inte att det ska hända Lampard. Om han hade väntat fyra-fem år hade hans chanser att lyckas varit mycket större", skriver Nevin.

Publicerad 2019-07-06 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå