Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

EXTRA: Liverpool-försäljningen stoppad - risken för poängavdrag kvarstår

Liverpoolägarna Tom Hicks och George Gillett säger sig i amerikansk domstol fått med sig ett domslut som för tillfället stoppar försäljningen av klubben.

Efter att Liverpools styrelse tidigare under onsdagen vunnit över Liverpoolägarna Tom Hicks och George Gillett i Londons High Court såg allt ut att vara klart för en försäljning av klubben till amerikanska New England Sports Ventures med John Henry i spetsen. Men Hicks och Gillett - som anser att de inte får tillräckligt betalt för klubben - ger sig inte.

Samtidigt som alla satt och väntade på att försäljningen skulle bli officiell kom Hicks och Gillett med sitt första motdrag. De menar att de fått ett tillfälligt domslut med sig i i den amerikanska delstaten Texas som ger dem rätt att stoppa försäljningen av klubben.

I ett uttalande om domen skriver Hicks och Gillett att man även planerar att stämma Liverpoolstyrelsen, Royal Bank of Scotland, RBS, (som kontrollerar Liverpoolägarnas skuld), och de tänkta köparna NESV på över 10 miljarder kronor i skadestånd.

Det är i skrivande stund oklart vilket mandat den amerikanska domstolen har när det kommer till att övertrumfa det engelska domslutet. Något som är höljt i dunkel med tanke på att det i USA kan vara så att ett domslut i den ena delstaten inte har någon kraft i den andra. Det kan dock vara så att om RBS har affärer i Texas så kan delstatens domstolar utöva inflytande över RBS affärer. Detsamma gäller gentemot Liverpools styrelseordförande Martin Broughton som sitter i British Airways styrelse, och för NESV som även de kan vara verksamma i Texas.

Om klubben inte säljs inom kort riskerar man poängavdrag på grund av stora skulder.

Publicerad 2010-10-14 kl 00:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons