Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FALLAHI: Det avgör titelstriden i Premier League

Premier League

Under söndagen avgörs Premier League.
Blir det Manchester City eller Arsenal som tar hem titeln?
Här ger Fotbollskanalens expert Siavoush Fallahi sina tankar inför.

Foto: Bildbyrån.

Vilket lag vinner?
- Jag tror att City vinner av den enkla anledningen att de har gjort det här förr. De har vunnit ligan i sista omgången ett par gånger. De var nervösa i första halvlek mot Spurs och stod för många enkla misstag, jag tror det kan bli nervöst mot West Ham också, men jag tror att City kommer lösa det. 21/22 låg de under med 0-2 i 70:e minuten och gjorde ändå tre mål i slutet av matchen för att vinna den. All den erfarenheten är värd något när allt ska avgöras och jag tror de löser det igen.

Hur skiljer sig lagens styrkeförhållanden åt?
- Det är oerhört jämnt. City är marginellt bättre och mer utrustade för att vinna, men skillnaden kanske främst syns på Haaland som gjort 27 ligamål. Arsenals bästa målskytt är Saka på 16. Därför blir snacket om en anfallare för Arsenal logiskt. Sen ska man också ha med sig att Pep Guardiola är en vinnande tränare, Arteta är det inte ännu och det har gjort skillnaden. Jag är övertygad om att Arsenal med Arteta kommer vinna, det är en fråga om när och vad för titel man vinner och inte om man vinner. Men vägen dit är lång och brokig och speciellt när man går upp mot en av tidernas bästa tränare.

Annons

Vad är anledningen till att just City har fördelen inför avslutningen, med tanke på hur tajt det har varit?
- Det kommer ner till marginaler och Arsenals förlust hemma mot Villa är det som kommer göra skillnaden. Det är så små marginaler att en match gör skillnaden och det är den matchen där City fick chansen att ha allt i egna händer, en chans de tagit.

Arsenals upplaga är historisk sett till antalet segrar i Premier League under en säsong. Hur är det möjligt att City ändå kanske vinner? Vad krävs egentligen av Arsenal för att vinna ligan?
- Det är egentligen otroligt att City ändå vinner, men det har ju hänt förut. Liverpool tog 92 poäng och City tog 93 säsongen 21/22. 18/19 tog Liverpool 97 poäng och City vann på 98. På så sätt är Arsenals eventuella 89 poäng mot 91 poäng såklart färre, men det tyder på att City med Guardiola är svårslagna och framför allt har lärt sig hantera alla moment som krävs för att vinna. Arsenal är ett projekt som växer och växer. De tog sig till CL-kvartsfinal och åkte mot Bayern. De har tagit historiskt många segrar i år.

Annons

- De kan fortfarande vinna ligan, det ska man inte glömma bort, men det ska mycket till för att City ska släppa det. De har gjort det förr och jag tror de gör det igen. Det mest intressanta blir att se hur klubbarna reagerar på en eventuell titel/andraplats. Hur laddar Arsenal om från en andraplats i sista omgången? Är City för mätta efter fyra raka titlar? Hur reagerar Arsenal på en eventuell ligavinst? Grunden för framgång kommer sättas i helgen och under sommarfönstret. 

Det ryktas om att Arsenal vill värva en ny "nia" i sommar och att man är intresserat av Alexander Isak. Hur ser du på den eventuella affären? Vore det bra för Arsenal? Vore det bra för Isak?
- Sett till hur Arsenal spelar fotboll så tror jag en nia som Alexander Isak passar klubben bättre än exempelvis Osimhen. Anledningen till det är att Isak inte bara gör mål utan även kan dribbla, spela fram och delta i spelet. Som jag ser det passar det resten av spelarna och truppen mycket bättre än klassiska nior. Ett annat namn jag skulle hålla koll på är Dusan Vlahovic som har allt för att panga in mål i Gunners.

Annons

- För Alexander Isak hade det inneburit ytterligare en miljardflytt till en miljö där man kommande åren kommer slåss om att vinna ligan och att gå långt i Champions League, det är steget upp från Newcastle och precis en sån flytt han skulle gynnas av att göra. Jag hade varit oerhört positiv för en sån flytt, den passar både Isak och Arsenal väl och jag tror det hade gynnat alla parter. Isak som tar ett steg i rätt riktning. Arsenal som får en nia. Newcastle som sägs behöva sälja, även om jakten på anfallare kan vara dyr och snårig om man ska ersätta Isak.

Premier League

Spelschema

Premier League

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Arsenal Champions League 0 0 0 0 0 0
2 Aston Villa Champions League 0 0 0 0 0 0
3 Bournemouth Champions League 0 0 0 0 0 0
4 Brentford Champions League 0 0 0 0 0 0
5 Brighton Europa League 0 0 0 0 0 0
6 Chelsea 0 0 0 0 0 0
7 Crystal Palace 0 0 0 0 0 0
8 Everton 0 0 0 0 0 0
9 Fulham 0 0 0 0 0 0
10 Ipswich 0 0 0 0 0 0
11 Leicester 0 0 0 0 0 0
12 Liverpool 0 0 0 0 0 0
13 Man City 0 0 0 0 0 0
14 Man Utd 0 0 0 0 0 0
15 Newcastle 0 0 0 0 0 0
16 Nott'm Forest 0 0 0 0 0 0
17 Southampton 0 0 0 0 0 0
18 Tottenham Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
19 West Ham Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
20 Wolves Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2024-05-18 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto