Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fifa utreder även Manchester City

Chelsea tilldömdes värvningsstopp av Fifa i ett och ett halvt år. Nu blir fler klubbar indragna och senast i raden är Manchester City som ska utredas efter en värvning av 17-årige Jeremy Helan.

Det är återigen en fransk klubb som reagerar över en av Premier Leagues stora. Den här gången är det Rennes som anmält Manchester City till Fifa för illegalt ha påverkat den 17-årige Jeremy Helan som värvades i februari.

- Det finns ett fall ligger hos Fifas avdelning för spelarstatus angående Jeremy Helan, Rennes och Manchester City, bekräftar Fifa i ett uttalande.

Chelsea bannlystes från värvningar till januari 2011 efter sin värvning av Gael Kakuta från Lens och även Manchester United är i blåsväder för sin värvning av Paul Pogba från Le Havre.

Rennes hävdar att man har ett starkt case mot City, en av världens rikaste klubbar efter övertagandet av Abu Dhabis Sheikh Mansour.

- Mancheseter City måste förstå konsekvenserna av deras attityd i Helan-fallet eftersom det är ännu mer illegalt än Kakuta, säger Rennes tekniske direktör Pierre Dreossi till the Independent.

Manchester City säger att dispyten gäller mellan Rennes och Helan som från början jagades av Manchester United.

- Manchester City är medvetet om kontraktsdiskussionen i franska arbetsdomstolen mellan Jeremy Helan och Rennes. Dispyten mellan spelaren och klubben kom före allt intresse från Manchester City, säger Premier League-klubben.

Publicerad 2009-09-08 kl 13:52
Annons
Annons
Annons