Firmino bakom Liverpools seger - hakar på Manchester City

Liverpool besegrade Burnley med 4-2 och hakar på Manchester City i guldstriden.
En av segerorganisatörerna var Roberto Firmino, som gjorde två mål.

Liverpool spelade 0-0 senast i derbyt mot Everton och laget tappade därmed övertaget i guldstriden. Det misstaget, att tappa poäng, skulle man inte göra om mot Burnley. Men man fick sämsta tänkbara start. Redan efter fem minuter fick Burnley hörna och den skickade Ashley Westwood in i straffområdet. Liverpool-målvakten Alisson försökte avvärja situationen, men stördes till viss del av James Tarkowski och bollen gick in i mål. Målet noterades hörnläggaren Westwood för.

Men Liverpool lät sig inte nedslås av det och dryga kvarten senare fick Mohamed Salah möjlighet att spela in bollen i straffområdet och så gjorde han också. Efter att bollen studsat på Burnley-backen Tarkowskis fot kunde Roberto Firmino enkelt raka in 1-1. Och innan den första halvleken var färdigsspelad hade Liverpool dessutom gjort 2-1 då Sadio Mané hållit sig framme.

I den andra halvleken punkterade sedan Liverpool matchen. Med 20 minuter kvar att spela löpte sig Mohamed Salah fri. En Burnley-spelare hann ikapp egyptiern när han skulle avsluta, men efter brytningen hamnade bollen hos Firmino som enkelt kunde sätta dit 3-1.

I slutet blev det en del nerv då Burnley gjorde 3-2. Men det fick Liverpool att gå på knock i i matchens sista skälvande sekunder satte Sadio Mané dit 4-2, hans andra fullträff för dagen. Manés mål blev matchens sista.

Därmed knappade Liverpool in på serieledaren Manchester City och bara ett poäng skiljer lagen åt efter 30 spelade omgångar.

Liverpool: Alisson . Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Lallana - Mane, Salah, Firmino.

Burnley: Heaton - Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley - Westwood, Cork - McNeil, Hendrick, Barnes - Wood