Fjärde raka utan seger - PL-titeln allt längre bort för Chelsea

Tappad ledning - och fjärde raka ligamatchen utan seger.
Nu ser Premier League-titeln ut att vara utom räckhåll för Chelsea.
- Vi såg trötta ut och vi är trötta, säger Thomas Tuchel till BT Sport efter matchen.

På tisdagskvällen tog Brighton emot tabelltrean Chelsea hemma på Falmer Stadium. En tuff utmaning för Graham Potter och hans Brighton, som aldrig har besegrat Londonklubben i Premier League-sammanhang. Laget har dock imponerat stort hittills under säsongen och låg inför matchen på en meriterande nionde plats i tabellen.

Chelsea kom till spel med ett starkt lag på pappret, bland annat gav tränaren Thomas Tuchel återigen Romelu Lukaku förtroendet längst upp på topp.

Brighton fick en bra start på matchen och hotade Chelsea direkt. Efter ett läckert anfall hamnade bollen hos Jakub Moder som fick ett öppet läge, men avslutet gick tätt utanför Kepa Arrizabalagas högra stolpe.

Trots en lovande inledning av hemmalaget var det Chelsea som tog ledningen. Knappa halvtimmen var spelade när Hakim Ziyech vände upp utanför straffområdet och avlossade en kanon som gick in vid första stolpen. Ett skott som inte tog otagbart ut för Brighton-målvakten Robert Sánchez.

Gästernas ledning stod sig till paus, men i början av andra halvlek hängde kvitteringen i luften - och med halvtimmen kvar att spela kom den. Brighton fick hörna, upp vandrade mittbacken Adam Webster som nickade in 1-1 framför hemmapubliken.

Chelsea tryckte på för ett ledningsmål i slutskedet av matchen, men Brighton försvarade sig bra och höll undan. Mötet slutade 1-1 och lagen delade broderligt på poängen.

- Jag tycker att vi var det bättre laget hela matchen. Chelsea hade en bra period på slutet men utöver det var vi det dominanta laget och en annan dag hade vi fått med oss tre poäng, säger målskytten Adam Webster till BT Sport.

Chelsea-tränaren Thomas Tuchel om tappet:

- Vi såg trötta ut och vi är trötta. Det är så det är. Vi visste att Brighton skulle vara mer förberedda, de hade mer tid att förbereda sig och på slutet såg man att hela stadion jubla som att det vore en seger. Det är vad vi möter. Vi försökte med allting men man kunde se att vi var mentalt och fysiskt trötta, säger hantill BT Sport.

- Vi behöver några dagar ledigt. Spelarna behöver några dagar ledigt, det finns ingen annan lösning.

Vunnen poäng för Brighton, men två tappade för Chelsea som nu har fyra raka ligamatcher utan seger. Londonklubben är nu tolv poäng bakom serieledaren Manchester City - som dessutom har en match färre spelad.

Brighton: Sánchez - Veltman, Webster, Burn - Lamptey, Gross, Alzate, Cucurella - Moder, Welbeck, Mac Allister.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - Hudson-Odoi, Kanté, Jorginho, Alonso - Ziyech, Lukaku, Mount.