Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Förre Unitedlegendaren: "Ferguson var som en pappa för mig"

Alex Ferguson slutar som manager i Manchester United.

Då hyllas skotten – som den störste någonsin.

- Han blev som en pappa för mig, säger Paul Ince.

Efter beskedet på onsdagsmorgonen står det klart att Alex Ferguson kliver av posten som tränare i Manchester United efter 26 framgångsrika år. Trots skottens ålder, 71 år, trodde många att han skulle kämpa vidare några säsonger till, men Ferguson själv kände att tiden var inne.

Nu hyllas han av en snart sagt enig fotbollskår, där särskilt gamla Unitedspelare öser på med lovord.

- Han blev som en pappa för mig, säger den tuffe mittfältaren Paul Ince till Sky Sports och berättar om sin ankomst till klubben 1989.

- Jag hade sex fantastiska år med honom, men jag trodde att allt skulle braka samman innan jag ens spelat min första match. Jag misslyckades med den obligatoriska läkarundersökningen och räknade med att inte få något kontrakt, men han behandlade mig som sin egen son och det glömmer jag aldrig.

Ince tror att någon med mycket karaktär ersätter Ferguson, eftersom hans sätt att leda bygger mycket på auktoritet blandat med värme.

- Han är krävande som chef och ställer väldigt höga krav. Vi hade våra toppar och dalar, men så tror jag att det varit mellan honom och nästan alla spelare. Särskilt under säsongen 92-93 (då United vann ligan för första gången på 26 år). Men när det kom till kritan respekterade jag honom otroligt mycket och det råder inga tvivel om att han fick ut det bästa av mig som spelare.

Publicerad 2013-05-08 kl 12:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons