Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

FREDAGSFOKUS: Svensken i Arsenal om Wilsheres beröm - och pingisbråket med PL-stjärnan

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kristoffer Olsson nosar på Premier League. Här berättar 17-åringen om Arsenal, Jack Wilsheres beröm – och pingisbråket med stjärnmålvakten Szczęsny.

- Han kastade racket och stack, säger Olsson.

Fredagsfokus är fotbollskanalens satsning på journalistik i ett längre format. Vi gör djupdykningar vid sidan av det vanliga nyhetsflödet och hoppas kunna leverera längre reportage och intervjuer till er läsare. Den här veckan träffar vi ett av Sveriges mest spännande framtidslöften, ungdomsproffset Kristoffer Olsson. Han upptäcktes av Chelsea redan vid 13 års ålder, men handplockades sedan till Londonrivalen Arsenal två säsonger senare. Den som drev igenom värvningen var Liam Brady, legendarisk scoutchef och en av Londonlagets största spelare genom alla tider.

Sedan dess har Olsson hunnit fylla 17 och successivt klättrat genom Arsenals ungdomsled. Nu tillhör han U21-sektionen, det sista trappsteget under ett hägrande A-lag. På kontinuerlig basis bjuds svensken in till "riktiga" träningar av managern Arsene Wenger, och får då köra ihop med profiler som Lukas Podolski, Theo Walcott och Santi Cazorla.

- I början var man ju väldigt "starstruck" och tänkte "wow" varje gång man såg de här spelarna. Men nu känner jag att jag närmar mig dem mer och mer när vi spelar ihop. Det är helt vanliga människor, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen möter honom vid ett Nike-event för lanseringen av en ny fotbollssko i Stockholm ger han sin syn på tillvaron i London, sin egen utveckling och umgänget med några av de mest framträdande spelarna. Bland annat förklarar Olsson varför keepern Wojciech Szczęsny blev så förbannad på honom under en pingismatch.

- Han kastade racket och gick. Sedan pratade vi inte med varandra på flera veckor, säger Olsson.

SE HELA INTERVJUN I KLIPPET OVANFÖR ARTIKELN!

Publicerad 2013-01-28 kl 15:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons