Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FREDAGSFOKUS: Svensken i Arsenal om Wilsheres beröm - och pingisbråket med PL-stjärnan

England

Kristoffer Olsson nosar på Premier League. Här berättar 17-åringen om Arsenal, Jack Wilsheres beröm – och pingisbråket med stjärnmålvakten Szczęsny.

- Han kastade racket och stack, säger Olsson.

Fredagsfokus är fotbollskanalens satsning på journalistik i ett längre format. Vi gör djupdykningar vid sidan av det vanliga nyhetsflödet och hoppas kunna leverera längre reportage och intervjuer till er läsare. Den här veckan träffar vi ett av Sveriges mest spännande framtidslöften, ungdomsproffset Kristoffer Olsson. Han upptäcktes av Chelsea redan vid 13 års ålder, men handplockades sedan till Londonrivalen Arsenal två säsonger senare. Den som drev igenom värvningen var Liam Brady, legendarisk scoutchef och en av Londonlagets största spelare genom alla tider.

Sedan dess har Olsson hunnit fylla 17 och successivt klättrat genom Arsenals ungdomsled. Nu tillhör han U21-sektionen, det sista trappsteget under ett hägrande A-lag. På kontinuerlig basis bjuds svensken in till "riktiga" träningar av managern Arsene Wenger, och får då köra ihop med profiler som Lukas Podolski, Theo Walcott och Santi Cazorla.

Annons

- I början var man ju väldigt "starstruck" och tänkte "wow" varje gång man såg de här spelarna. Men nu känner jag att jag närmar mig dem mer och mer när vi spelar ihop. Det är helt vanliga människor, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen möter honom vid ett Nike-event för lanseringen av en ny fotbollssko i Stockholm ger han sin syn på tillvaron i London, sin egen utveckling och umgänget med några av de mest framträdande spelarna. Bland annat förklarar Olsson varför keepern Wojciech Szczęsny blev så förbannad på honom under en pingismatch.

- Han kastade racket och gick. Sedan pratade vi inte med varandra på flera veckor, säger Olsson.

SE HELA INTERVJUN I KLIPPET OVANFÖR ARTIKELN!

Publicerad 2013-01-28 kl 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto