POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Glödhet bottenstrid i PL – här är förutsättningarna

West Ham är redan klart för nedflyttning. I dag riskerar fem (!) andra lag att gå samma öde till mötes. Fotbollskanalen.se reder ut bottenstriden.

Situationen i Premier Leagues nedre regioner är unik. Aldrig någonsin har fem klubbar legat inom en poäng och samtliga riskerat att åka ur när en omgång återstått.

I år handlar det om Blackburn, Wolverhampton, Birmingham, Blackpool, och Wigan. West Ham är redan klart för degradering till The Championship, men ytterligare två lag måste flyttas ner för att göra plats för Queens Park Rangers, Norwich, och antingen Reading eller Swansea.

Så här ser botten ut för tillfället:

15 Blackburn 40 poäng (-14 målskillnad)
16 Wolverhampton 40 (-19)
17 Birmingham 39 (-20)
---
18 Blackpool 39 (-21)
19 Wigan 39 (-22)
20 West Ham 33 (-24)

Hela den sista Premier League-omgången spelas i dag och alla matcher startar samtidigt, klockan 17:00 svensk tid. Så här spelar de berörda bottenlagen:

Manchester United – Blackpool
Sir Alex Ferguson förväntas ställa en B-elva på planen eftersom United har Champions League-finalen helgen efter att ladda inför. Det kan bli Blackpools chans.

Stoke – Wigan
Ett stukat Stoke förlorade FA-cupfinalen och har inget att spela för – det har däremot Wigan som ligger näst sist och desperat vill ha poäng för att inte ramla ur.

Tottenham – Birmingham
Sebastian Larssons Birmingham kan få det svårt mot Tottenham som vill vinna för att hålla Liverpool borta från den sista Europa League-platsen.

Wolverhampton – Blackburn
Det enda renodlade bottenmötet. Martin Olssons Blackburn och vargarna från Wolverhampton ligger båda över strecket men satsar nog på seger för att säkra ytterligare en säsong i Premier League.

Kan man säga att spänningen är olidlig?

Publicerad 2011-05-22 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå