Greenwood hjälte för United - avgjorde sent mot Brighton

Det var oavgjort länge.
Men i den 83:e minuten klev Mason Greenwood fram och blev hjälte för Manchester United mot Brighton.
- Det ger en självförtroendeboost, säger Uniteds matchvinnare.

Under söndagen ställdes Manchester United hemma mot Brighton i Premier League. Och något oväntat var det bortalaget, som huserar på nedre halvan i ligan, som skulle ta ledningen. Ett inspel från höger nådde Danny Welbeck som nickade bollen mot mål. Dean Henderson i Uniteds mål kunde först parera, men på returen stötte Welbeck in 1-0 för Brighton. Ett speciellt mål för forwarden som är fostrad i Manchester Uniteds akademi.

Welbecks mål blev det enda i första halvlek, men i den andra skulle United vända på matchen.

Kvarten in i andra drev Bruno Fernandes bollen på offensiv planhalva och var iskall när han släppte den i sidled till en framstormande Marcus Rashford. Ytterforwarden fick bollen till vänster i straffområdet och med högerfoten skruvade han in 1-1.

Med fem minuter kvar skulle sedan United avgöra. Paul Pogba skickade in en boll i straffområdet och från nära håll kunde Mason Greenwood nicka in 2-1, där bollen touchade på en Brighton-försvarare innan den passerade mållinjen. 19-åringen blev därmed stor hjälte för United då hans mål blev matchens sista.

Greenwood till BBC:

- Brighton ska ha beröm. De gjorde det första målet, försvarade sig bra och förhindrade oss. Vi behövde bryta ner dem och det lyckades vi med till slut.

- Vi var inte oroliga. Vi visste att vi hade kvaliteten på plan och alla höll sina huvuden högt. Det finns mycket att spela för.

Om sitt mål säger Greenwood:

- Det ger en självförtroendeboost. Jag har inte gjort så många mål i Premier League. I kväll gjorde jag mål med en nick och det är något jag jobbat hårt på bakom kulisserna.

Segern innebär att United befäster sin andraplats i Premier League, där avståndet ner till Leicester på tredje plats är fyra poäng.

Startelvor

Man United: Henderson - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, Fred – Greenwood, Fernandes, Rashford – Cavani

Brighton: Sanchez - White, Dunk, Veltman - Trossard, Gross, Moder, Bissouma, Lallana - Maupay, Welbeck