Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardiola förklarar virala bilderna med Haaland: "Jag är inte stolt"

Premier League

Josep Guardiola syntes skrika på Erling Haaland i samband med Premier League-premiären.
Nu förklarar City-tränaren de virala bilderna.
- Jag är inte stolt, säger han till norska TV2. 

Foto: Bildbyrån.

Manchester City-stjärnan Erling Braut Haaland, 23, har under säsongsinledningen imponerat med sju mål och en assist på sju matcher. I samband med ligapremiären mot Burnley, då han gjorde två mål, syntes tränaren Josep Guardiola skrika på honom i halvtid, och senare uttalade sig norrmannen om att han gillar när Guardiola skriker på honom.

Nu ger Guardiola sin bild på de virala bilderna i samband med Burnley-matchen.

Jag är inte alltid så stolt när jag skriker så under matcher eller i halvtid. Det som hände under till exempel Burnley-matchen är jag inte stolt över, säger han till norska TV2.

Annons

Guardiola menar att han känner igen sitt beteende från tidigare år. 

Jag var likadan då som jag är nu som tränare. Jag agerar på instinkt i stunden, jag exploderar. Jag borde behärska mig och måste ta några varv med mig själv. Jag skäms. Men det är som det är, säger han och poängterar att han menar gott:

De vet att jag vill deras bästa. Jag känner att jag måste ge dem ett tydligt besked om de ska förbättra något. Om inte: Vad är poängen med att vara här?

Guardiola menar även att Haaland tar det bra. 

Han (Haaland) accepterar det och klarar det väldigt bra. Det finns spelare som känner sig kränkta när man säger något. Då måste man vara mer försiktig med vad man säger. Och så har man spelare, där det inte spelar någon roll, för de förstår att jag vill det bästa för dem.

Annons

Han fortsätter:

Jag är inte dum. Jag säger inget för att göra det värre. Jag gör det för att förbättra dem. Ibland gör jag det som vi sitter nu, lugnt, men andra gånger är jag mer energisk.

Guardiola tycker vidare att han och Haaland har en bra relation. 

Mycket bra. Han kan prata med mig om vad som helst. Jag har pratat med honom flera gånger om Norge: "Ge mig råd om vart jag kan åka på semester med min familj." Jag har fortfarande inte gjort det...

Manchester City ställs på tisdag mot Röda Stjärnan i Champions League. City toppar tabellen - efter fem raka segrar - i Premier League. 

Publicerad 2023-09-18 kl 20:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto