Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Guidetti missade Citys USA-turné: ”De ville att han skulle vila”

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Manchester City är i USA för ett dubbelmöte med Chelsea, utan John Guidetti.

- Han drog på sig någon småskada i slutet av säsongen, säger Stuart Brennan på Manchester Evening News till fotbollskanalen.se.

Direkt efter Premier Leagues slut åkte ligatvåan manchester City till USA för att marknadsföra laget, och möta Chelsea två gånger, en gång i New York och en gång i St Louis.

Med i truppen, som för närvarande leds av Brian Kidd efter att Roberto Mancini fått sparken, finns några av Citys unga spelare som står på gränsen till a-laget, till exempel Abdul Razak, Karim Rekik och Emyr Huws.

En som dock saknas är John Guidetti. Den svenske anfallaren som sliter för att komma tillbaka efter sin långa skadefrånvaro är inte med på turnén utan har lämnats hemma berättar Manchester Evening News Manchester City-reporter Stuart Brennan.

- Så vitt jag förstår hade John lite problem mot slutet av säsongen och drog på sig någon småskada, så han var inte med i diskussionen kring turnén i USA.

Hur ser hans närmaste framtid ut nu?

- Klubben vill att han ska vila och förbereda sig över sommaren, få en hel försäsong i benen och sedan utvärdera var han står inför nästa säsong.  Beroende på hur försäsongen går så kan han ingå i a-truppen, eller lånas ut, eller säljas.

Hur påverkar tränarsituationen hans framtid?

- Den förändrar allt. Om Pellegrini kommer så kanske han gillar det han ser i Guidetti – men vi får vänta och se.

Publicerad 2013-05-21 kl 22:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons