Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gutierrez friskförklarad från cancern

Foto: SCANPIX

I september avslöjade Newcastle-stjärnan Jonas Gutierrez att hans långa frånvaro från fotbollen berodde på en kamp mot en cancersjukdom. I går kväll kunde han ge glädjande besked.
- I dag blev jag friskförklarad, skrev han på Twitter.

Under den sista matchen under säsongen 2012/2013 fick Newcastles Jonas Gutierrez en hård tackling från Arsenals Bacary Sagna. Han visste det inte då, men smällen mot mellangärdet skulle rädda hans liv.
- Från den dagen hade jag väldigt ont och smärtan ville inte försvinna. Jag talade med en läkare direkt efteråt och han sa bara 'om det inte gör ont behöver du inte vara orolig'. Men på den efterföljande semestern kände jag ännu mer smärta i min testikel. Säsongen började och i september-oktober upptäckte jag att den började bli inflammerad, har Gutierrez tidigare sagt till TYC Sports.

Vid en senare undersökning upptäckte läkarna en tumör. En operation i oktober 2013 såg först ut att ha löst problemen och Gutierrez var tillbaka på planen under ett lån till Norwich i januari. Problemen skulle dock komma tillbaka, i somras tvingades han åka till Argentina för att genomgå cellgiftsbehandling. Under hela processen höll Gutierrez tyst om cancersjukdomen. Det var först i september som han berättade om sjukdomen, då hade han endast en behandling kvar.

Och i går kväll kunde han alltså lämna det glädjande beskedet.
- I dag blev jag friskförklarad.

Publicerad 2014-11-04 kl 07:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons