Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gyan möter Suarez igen: ”Han är den mest hatade personen i Ghana”

I sommarens VM tog Luis Suarez med handen på mållinjen – och Asamoah Gyan missade straffen som kunde tagit Ghana till semifinal. På söndags möts de igen.
- Jag hade kanske gjort samma sak, erkänner Gyan.

Asamoah Gyan var i somras en ribbträff från att ta Ghana till en sensationell semifinal i fotbolls-VM. Efter att Uruguays Luis Suarez tagit med handen på mållinjen och blivit utvisad missade Gyan den efterföljande straffsparken. I helgen möts Gyan och Suarez igen när Sunderland tar emot Liverpool i Premier League.

- Suarez är en hjälte i sitt land för att han tog Uruguay till semifinal. Om jag var han hade jag kanske gjort samma sak, även fast han är en fuskare, säger Gyan till Sunderland Echo.

I straffläggningen som avgjorde VM-kvartsfinalen satte Gyan sin straff, och han berättar nu att han förmodligen hade slutat med fotboll om han hade missat den också.

- Straffen påverkar inte mig nu. Det hjälpte att jag satte den andra. Om jag inte hade satt den vet jag inte vad jag hade gjort. Jag är alltid mentalt stark, men om jag inte hade satt den straffen hade jag slutat med fotboll, säger anfallaren.

Gyan varnar Suarez för att åka till Ghana – det skulle kunna sluta illa, menar Sunderlandstrikern.

- Suarez är den mest hatade personen i Ghana nu. Jag vet inte om han någonsin kommer kunna åka dit.

Publicerad 2011-03-17 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons