Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haaland svarar om kontroversiella ägaren: "Jag har inte träffat dem"

Premier League

Erling Braut Haaland gick i somras till Manchester City. 
Nu svarar han på frågor om klubbens kontroversiella ägare. 
- Jag har aldrig träffat dem, så jag känner dem inte så, säger han till NRK.

Foto: Bildbyrån.

Manchester City-stjärnan Erling Braut Haaland, 22, anslöt i somras till den engelska storklubben och har sedan dess gjort succé med 14 mål på tio framträdanden.

Samtidigt har Haaland inte - fram till den här landslagssamlingen - svarat på frågor om klubbens kontroversiella ägare Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, som är vice premiärminister i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Ägaren är kontroversiell på många olika sätt och vis, då regimen i Förenade Arabemiraten, enligt FN, är en av de strängaste diktaturerna i Mellanöstern, samtidigt som det är olagligt att ha politiska partier. Vidare är det även olagligt med homosexualitet, och sex mellan personer av samma kön kan leda till fängelsestraff. Det är även tillåtet med våld mot kvinnor så länge det inte blir bestående men, samtidigt som en kvinna, som anmäler våldtäkt, kan dömas till flera års fängelse för sex utanför äktenskap, enligt Amnesty. 

ANNONS

När Haaland får en fråga från norska NRK om att ägarna till Manchester City anklagas för massiva kränkningar av mänskliga rättigheter för att fängsla sina egna invånare, och vad han tycker om klubbens ägare är svaret:

- Jag har aldrig träffat dem, så jag känner dem inte så. Det är ganska starka anklagelser du kommer med där. När du säger det på det sättet kan jag inte säga så mycket om det. Jag tycker att det skulle bli lite för tråkiga ord, säger Haaland till NRK.

Haaland får vidare en fråga om vad han tänker om att Citys ägare anklagas för att bedriva "sportswashing" och vad han tänker om att han blir en del av det i och med övergången. 

Jag har varit ett City-fan i hela mitt liv. Min pappa har spelat där och så. Som ni ser, hur många matcher har jag spelat... Jag vet i alla fall hur många mål jag har gjort: jag har gjort 14 mål och har fått en hyfsad start på säsongen. Det är egentligen det sportsliga jag tänker på. Jag har som sagt gjort klubbvalet med tanke på tränare, spelare och allt sådant. Det är egentligen det jag har tänkt på. I slutändan har jag varit ett City-fan, och det är bara så det har varit, säger forwarden.

ANNONS

Haaland är vidare tydlig med att han tror på en fin utveckling i Manchester City.

- När jag gick till City var det för min utveckling, och så har det varit med alla klubbar jag har gått till. Att utveckla mig själv så bra som möjligt och så mycket som möjligt på ett positivt sätt som gör att jag kan bli en bättre fotbollsspelare och så att Norge kan använda mig, precis som att klubben jag är i kan använda mig.

Haalands Norge möter på lördag Slovenien borta i Nations League, och därefter ställs det norska landslaget mot Serbien hemma på tisdag i gruppspelsavslutningen. 

Publicerad 2022-09-21 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto