Haalands dundersuccé - sänkte West Ham med två mål

Erling Braut Haaland har presenterat sig i Premier League.
Superstjärnan slog till med dubbla mål i ligadebuten mot West Ham.
- Han är en jätte, säger experten Gary Neville i Sky Sports.

Erling Braut Haaland startade när Manchester City ställdes mot West Ham i Premier League-premiären. Och han behövde inte särskilt lång tid för att göra sitt första tävlingsmål för sin nya klubb.

På en straffspark i den 35:e minuten var norrmannen iskall och skickade in ledningsmålet för de regerande mästarna. En fullträff i Premier League-debuten för Haaland, alltså.

Det var Haaland själv som fixade straffen efter att han hade petat bollen förbi inhoppande målvakten Alphonse Areola efter en djupledspassning från Ilkay Gündogan.

- Det är straff. För första gången får vi se Haaland explodera med sin fart och styrka, utbrast experten Gary Neville i Sky Sports sändning.

Han fortsatte:

- Det här är ett stort ögonblick. Han får straff och nu ska han lägga den. Det är hur han fixar straffen som sänder skräck genom Premier League.

City ledde matchen med 1-0 i paus.

Med 25 minuter kvar höll sig Haaland framme igen. Kevin de Bruyne slog en perfekt genomskärare och superstjärnan blev fri, var kylig och placerade in 2-0. De dubbla målen innebar att Haaland blev den andre spelaren i Manchester Citys historia att svara för två fullträffar i sin Premier League-debut. Den första var Sergio Agüero år 2011.

- Han är en jätte och är fortfarande ung. Om han håller sig skadefri kommer de andra lagen att få problem, sa Neville.

Med lite mer än tio minuter kvar av ordinarie tid valde Pep Guardiola att byta ut succémannen. Julián Álvarez kom in istället.

Matchen slutade 2-0 och Manchester City fick bästa tänkbara start på säsongen.

West Ham: Fabianski - Coufal, Zouma, Johnson, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Aké, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Foden, Haaland, Grealish

Publicerad 2022-08-07 kl 19:24