Aaron Ramsdale stod för en rejäl tavla mot Brentford.
Trots det blev det seger för Arsenal - efter ett sent mål av Kai Havertz.
- Jag är väldigt nöjd med prestationen, säger tränaren Mikel Arteta till BBC.

Arsenal jagade under lördagen tre poäng i toppstriden, då storklubben tog emot Brentford hemma på Emirates Stadium i Premier League. Arsenal, som visat fin form den senaste tiden, imponerade även under den här kvällen från start, och fick utdelning nästan direkt.

Efter runt 19 minuters spel dök mittfältaren Declan Rice upp på rätt plats i straffområdet och skallade in 1-0. Men Arsenals ledning stod sig inte hela första halvlek ut.

Arsenal-målvakten Aaron Ramsdale tog strax före halvtid alldeles för lång tid på sig efter en passning från en medspelare, och slog bollen på Yoane Wissa in i eget mål till 1-1. Tungt för Ramsdale, som för kvällen ersatte förstekeepern David Raya.

"Du är en dålig David Reyna", hånade Brentford-supportrar efter målet.

"Det är ett hemskt misstag av Aaron Ramsdale. Bra av Wissa, men vad gör Ramsdale? Emirates är chockat", skrev BBC.

Arsenal gav samtidigt inte upp i sin jakt efter ett nytt ledningsmål, och i den 86:e minuten nickade Kai Havertz in ett inlägg i mål till 2-1.

Arsenal bärgade därmed till slut tre poäng och toppar nu Premier League.

- Jag är väldigt nöjd med prestationen och resultatet, säger Arsenal-tränaren Mikel Arteta till BBC.

Samtidigt stöttar Arteta sin keeper Aaron Ramsdale - efter jätteblundern.

- Misstag är en del av fotbollen och det handlar om hur du går vidare. Jag är så glad för Aarons skull, då vi vann matchen, säger Arteta.

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Magalhaes, Kiwior - Ødegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Trossard.

Brentford: Flekken - Jørgensen, Ajer, Collins - Roerslev, Onyeka, Nørgaard, Janelt, Lewis-Potter - Toney, Wissa.