Isländsk målvaktstabbe sänkte Arsenal - City enkelt vidare i ligacupen

Ligacupen

Arsenal fortsätter att ha det tungt.
Under tisdagen fick de storstryk av Manchester City i ligacupen.
- Vi hade tur med frisparken, säger Riyad Mahrez till Sky Sports efter matchen.

Arsenal har det minst sagt tufft just nu, och det skulle inte bli lättare i ligacupmatchen mot Manchester City. Efter bara tre minuter åkte de på ett baklängesmål då Gabriel Jesus nickade in ett inlägg och gjorde sitt första mål på sju dagar.

Men Arsenal skulle komma tillbaka efter stor City-dominans, i matchminut 32 hittade Gabriel Martinelli in till Alexandre Lacazette som kunde sätta dit kvitteringen med pannan. 1-1 stod sig sedan till pausvilan.

Drygt tio minutet in i den andra halvleken skulle City ta ledningen igen. Riyad Mahrez sköt en frispark som gick rakt på Arsenals reservmålvakt Rúnar Alex Rúnarsson, men Rúnarsson misslyckades helt med sin räddning och bollen gick in i mål. En rejäl tabbe.

Bara fyra minuter senare utökade City ledningen. Phil Foden fick en perfekt djupledsboll av Fernandinho att springa på, och när målvakten Rúnarsson kom ut helt fel så kunde Foden enkelt lägga in 3-1.

3-1 slutade även matchen, och det betyder att Manchester City tar sig vidare till semifinal i ligacupen, och Arsenal åker ur. Härnäst väntar match mot Chelsea för Arsenal i helgen, och för City väntar möte med Newcastle.

- Vi hade tur med frisparken, och sedan satte vi trean, och då blev det lättare för oss. Vi har haft det svårt men det är fotboll. Det är inte alltid lätt att göra fyra-fem mål. I dag gjorde vi fyra mål och det var en solid insats, säger Riyad Mahrez till Sky Sports efter matchen.

Den andra kvartsfinalen som spelades under tisdagen, mellan Brentford och Newcastle, slutade 1-0 till hemmalaget. Vilket gör att Brentford nu slagit ut fyra Premier League-lag och är i semifinal.