Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
43v

Jansson alternativ som van Dijk-ersättare - men Leeds säger nej

Foto: Bildbyrån

Southampton sålde nyligen Virgil van Dijk och har identifierat Pontus Jansson som en tänkbar ny mittback.
Men Leeds säger nej till en försäljning i januari, erfar Fotbollskanalen.
- Pontus är fullt fokuserad på att ta upp Leeds i Premier League, säger agenten Martin Dahlin.

Redan i april förra året uppgav brittisk media att Southampton är intresserat av Pontus Jansson. Sky Sports hävdade att Premier League-klubben ställt in sitt sikte på svensken i samband med att mittbacksstjärnan Virgil van Dijk ryktades vara på väg bort och Daily Star menade att Southampton var berett att betala över 100 miljoner kronor för svensken.

Men någon övergång i somras blev det inte, varken för Jansson eller van Dijk. I slutet av december förra året uppgav dock the Sun att 26-åringen återigen är aktuell för Southampton och några dagar senare presenterade Liverpool en ny mittback; Virgil van Dijk. Liverpool köpte loss den holländske stjärnan för 830 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ser Southampton på Pontus Jansson som en tänkbar mittback att köpa in i januari nu när van Dijk lämnat, men Leeds vill inte sälja sin kugge.

Så sent som i oktober förlängde den svenske landslagsmannen sitt kontrakt med Leeds. Då skrev Jansson på ett femårskontrakt. Leeds är inte villigt att sälja svensken när de nu jagar en plats i Premier League till nästa säsong.

Klubben ligger just nu sjua i Championship, på samma poäng som sexan Sheffield United, som innehar den sista play off-platsen upp till högstaligan just nu. Jansson själv har varit tydlig med att hans stora mål är att vara med och föra upp Leeds i Premier League.

- Jag har sagt sedan dag ett - och folk skrattade åt mig i början - att jag ville spela i Premier League med Leeds och vi kommer bara närmare och närmare. Vi är på väg mot någonting riktigt bra. Jag har trott på det sedan dag ett och nu är det flera än bara jag som tror på det. Leeds är en klubb som hör hemma i Premie League, sa Jansson till Yorkshire Evening Post efter att ha förlängt sitt avtal med Leeds.

Janssons agent Martin Dahlin är fåordig om sin klients situation i nuläget och uppgifterna om Southampton, men säger till Fotbollskanalen:

- Intresset för Pontus är stort, men han är fullt fokuserad på att ta upp Leeds i Premier League. I övrigt har jag inga kommentarer om det här.

Publicerad 2018-01-18 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons