Janssons Brentford vann returen - vidare till play off-final

Championship

Underläge 1-0 inför returen.
Då lyckades Brentford vinna med 3-1 och ta sig vidare till play off-finalen som vid seger innebär uppflyttning till Premier League.

I måndags vann Bournemouth med 1-0 i den första av två play off-semifinaler mot Pontus Janssons Brentford. Och under lördagen hamnade Janssons Brentford i underläge efter bara fem minuter.

Brentford kvitterade sedan till 1-1 på straff efter dryga kvarten. Efter nästan 30 minuter åkte Bournemouth på en utvisning, vilket gav energi till Brentford. Efter 50 minuter kom ledningsmålet, och med bara nio minuter kvar av ordinarie tid kom även 3-1-målet från Marcs Forss.

Brentford, med Jansson och Saman Ghoddos på planen, kunde hålla undan vinna vinna mötet med totalt 3-2. Nu väntar antingen Swansea eller Barnsley i play off-finalen, som spelas på Wembley. Vinnaren i den matchen tar steget upp till Premier League.

Efter matchen intervjuades Pontus Jansson:

- Mycket känslor. Vi släppte in ett tidigt mål, en kontring igen där vi vet att de är bra, såklart att det är tufft, men vi höll oss kvar i matchen. Vill höll våra huvuden kalla, gjorde 1-1 och det var bra precis innan paus. Andra halvlek (gjorde vi) med hjälp av det här, säger han till Sky Sports och pekar upp mot publiken.