Jätteskrällen: Salford City vidare i cupen

För första gången någonsin är nämligen Salford City vidare till tredje omgången i ligacupen.
Detta efter en jätteskräll mot Leeds.

Det har skett en jätteskräll i den engelska ligacupen.

På tisdagen tog Salford City, som till vardags huserar i fjärdedivisionen League Two, emot Championship-klubben Leeds. Gästerna var då storfavoriter - men det visade sig att de inte stod pall för trycket.

Salford tog ledningen tidigt i första halvlek, men Pascal Struijk kvitterade till 1-1 i 76:e minuten. Cupmötet fick därmed avgöras på straffar där Manchester-gänget drog längsta strået.

Ossama Ashley blev hjälte när han satte avgörande straffen och sköt Salford vidare med slutsiffrorna 9-8 efter straffläggningen. En historisk skräll, då det är första gången i Salfords historia som klubben går vidare till tredje omgången i ligacupen.

Salford City ägs av "Project 92 Limited". Det vill säga Manchester United-ikonerna Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt och Ryan Giggs.

På annat håll åkte Tottenham och Dejan Kulusevski också ur ligacupen efter straffar. Ligakonkurrenten Fulham stod för motståndet.