Jesus sänkte Brentford - Nwaneri blev historisk

Arsenal städade av Brentford med 3-0 i Premier League.
Då fick Ethan Nwaneri, 15, göra debut och blev yngst någonsin i ligan.

Arsenal föll senast mot Manchester United och jagade under söndagen tre poäng mot Pontus Janssons Brentford i Premier League. Då visade sig Arsenal vara numret större direkt i första halvan av matchen.

William Saliba nickade, i den 17:e minuten, in 1-0 efter en hörna, och elva minuter senare skallade Gabriel Jesus in ett inlägg till utökad ledning. Brassen dök upp bakom Pontus Jansson i straffområdet,och svensken lyckades inte avvärja läget. Lite senare var det dags igen, och i den 49:e minuten fastställde Fabio Vieira slutresultatet till 3-0.

- Vi visade från start vad vi ville göra med matchen. Vi skapade chanser och gjorde mål, säger Gabriel Jesus till Sky Sports och fortsätter:

- Firandet var för min vän Vinicius Junior. Det måste upphöra, så det var för honom, säger han och syftar på sin dans efter målet, då Vinicius blivit usatt för rasism för sitt målfirande.

På övertid gjorde samtidigt Arsenal ett historiskt byte, då Ethan Nwaneri kom in i stället för Vieira. Nwaneri, som är 15 år och 180 dagar gammal, blev därmed yngst någonsin att spela i den engelska högstaligan. Tidigare hade Liverpools Harvey Elliott rekordet.

Arsenal toppar tabellen med 18 poäng efter sju omgångar, medan Brentford är på nionde plats i Premier League.

Brentford: Raya - Ajer, Jansson, Mee - Hickey, Dasilva, Janelt, Jensen, Henry - Mbeumo, Toney.

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Magalhães, Tierney - Vieira, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli.

Publicerad 2022-09-18 kl 15:07