Asoro derbymålskytt - när Sunderland kryssade

Joel Asoro gjorde andra ligamålet för säsongen i Championship.
Då knep Sunderland en poäng på övertid mot Middlesbrough.

Den svenske anfallaren Joel Asoro har i de sex senaste ligamatcherna spelat från start för Sunderland i The Championship, men däremot lämnat planen mållös i de fem senaste matcherna. Den måltorkan fick under lördagen ett slut.

Asoro höll sig i den elfte minuten framme i nordöst-derbyt mot Middlesbrough och sköt 1-0 till Sunderland. Det var hans andra mål för säsongen.

Efter en turbulent första halvlek, där både hans lagkamrat Jake Clarke-Selter och motståndaren Adama Traore blev utvisade, så lyfte Middlesbrough i andra halvlek genom att inom loppet av fyra minuter både göra 1-1 och ta ledningen i matchen.

Sunderland kvitterade därefter i den 58:e minuten till 2-2 och i den sjunde övertidsminuten genom inhopparen Callum McManaman till 3-3. Det var i slutändan en blytung poäng för laget, som ligger sist med fem poäng upp till säker mark i Championship.