Nilsson Lindelöf bakom ny Manchester United-seger

Manchester United avgjorde sent mot Sheffield United.
Victor Nilsson Lindelöf assisterade till segermålet.
- Vi är glada, säger huvudtränare Erik ten Hag i Sky Sports.

Det var ett Manchester United i stort poängbehov som gästade tabelljumbon Sheffield United på Bramall Lane under lördagen. Huvudtränare Erik ten Hag hade då fortsatt ett gäng skador att ta hänsyn till, vilket betydde att Victor Nilsson Lindelöf återigen fick starta som vänsterback.

En som missade matchen var förre Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzic. Timmen före avspark meddelade nämligen Sheffield United att 24-åringen - som startat samtliga matcher i Premier League den här säsongen - ådragit sig en skada.

Framför hemmapubliken var det Sheffield United som inledde mötet bäst. Drygt 25 minuter var spelat när Cameron Archer fick ett bra skottläge utanför straffområdet, men André Onana i bortamålet stod för en vass räddning. I stället var det Manchester United som tog ledningen.

Bruno Fernandes spelade då fram Scott McTominay, som tog ner bollen på bröstet och läckert placerade in 0-1 vid bortre stolpen. Det var skottens tredje mål den här säsongen.

- Det där målet gick helt emot matchens händelseförlopp. Sheffield United har varit det bättre laget och Manchester United har knappt varit i deras straffområde. Men Mctominays vana att dyka upp och göra viktiga mål börjar bli kuslig, sa journalisten Joe Shread i Sky Sports.

Men bara minuter senare kom kvitteringen. McTominay var då olycklig när han fick bollen på handen, varpå domaren blåste straff. Fram till elvameterspunkten klev sedermera Oli McBurnie som säkert sköt in 1-1-målet.

Gästerna från Manchester tog därefter över spelet fram tills halvtidsvilan. Bland annat sköt Bruno Fernandes en frispark i ribban och Rasmus Højlund lyckades inte förvalta ett skottläge från nära håll. Men likaläget stod sig till paus.

I andra halvlek tryckte Manchester United på för ett ledningsmål och man radade upp chanser. Exempelvis brände Marcus Rashford ett friläge medan Sofyan Amrabat avlossade en kanon från distans som gick klockrent i stolpen.

Till slut kom utdelningen.

I 77:e minuten spelade Victor Nilsson Lindelöf fram Diogo Dalot, som utanför straffområdet knorrade in 2-1-målet i krysset. Ett klassmål av den portugisiske högerbacken.

- Målvakten måste göra det bättre men det är ett utmärkt avslut, sa Alan Smith i Sky Sports.

Manchester United höll till slut undan, vann matchen med 2-1 och säkrade sin andra raka seger i ligaspelet. Trepoängaren innebär att de rödklädda går upp på åttonde plats i Premier League-tabellen, nio poäng bakom serieledaren Manchester City.

Huvudtränare Erik ten Hag var nöjd med trepoängaren.

- Vi är glada. Vi hittade ett sätt att vinna och det var vårt mål när vi kom hit. Första halvleken var inte den bästa från vår sida men i andra kontrollerade vi matchen och vann med ett fantastiskt mål, säger nederländaren till Sky Sports.

- I Premier League måste du slåss för varje poäng. Du måste spela på ditt max varje match eftersom du inte får något gratis.

Lokaltidningen Manchester Evening News gav Nilsson Lindelöf en sexa i betyg för insatsen. Bara fyra bortaspelare fick högre.

"Startade överraskande som vänsterback igen och såg inte bekväm ut när han försvarade, men Sheffield United tröttnade snabbt och Lindelöf var mer noggrann med bollen", motiverar tidningen.

Sajten Goal var dock inte lika imponerad av den svenske landslagsstjärnan.

"Såg ofta ut som en olycka som var på väg att hända, men prestationen höjdes av assisten till Dalots avgörande mål", skriver Goal och ger Nilsson Lindelöf en femma i betyg.

Även The Sun gav 29-åringen en femma.

"Gjorde ett par viktiga tacklingar och blockeringar men skyfflade allt för ofta iväg bollen i blindo - till ten Hags irritation", skriver tabloiden.

Sheffield United är kvar som tabelljumbo, fortfarande utan seger efter nio omgångar.

Sheffield United: Foderingham - Bogle, Trusty, Robinson, Thomas - Souza, Norwood, Hamer - McAtee, McBurnie, Archer.

Manchester United: Onana - Dalot, Maguire, Evans, Nilsson Lindelöf - McTominay, Amrabat - Antony, Fernandes, Rashford - Højlund.