Kelly straffhjälte - sköt Finalissima-titeln till England

Brasilien kvitterade i 93:e - och tog Finalissima-finalen till straffar.
Väl där var England starkast och säkrade en historisk titel.
- Fansen var briljanta i kväll, säger straffhjälten Chloe Kelly till ITV.

För första gången någonsin spelades Finalissima - där Europamästaren ställs mot den sydamerikanska mästaren - på damsidan då England tog emot Brasilien på Wembley inför 83 132 åskådare.

En historisk match - och då vann "The Lionesses" en historisk titel.

I 23:e minuten tog nämligen England ledningen efter ett klapp-klapp-spel. Lucy Bronze kom runt på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Ella Toone som placerade in 1-0.

England behöll ledningen till halvtidsvilan, men i andra halvlek tryckte Brasilien på för ett kvitteringsmål - och man var nära att få utdelning flera gånger om. Det dröjde dock till 93:e minuten innan Andressa Alves satte 1-1 från nära håll efter att England-målvakten Mary Earps stått för en tavla.

Matchen gick till straffar där England drog längst strået och säkrade en historisk Finalissima-titel, efter att Chloe Kelly satt sista straffen (4-2 totalt).

- Det var fantastiskt att vara tillbaka på Wembley framför våra hemmafans. De var briljanta i kväll igen. Det här känns som ett hem för mig, säger straffhjälten Kelly till ITV efter matchen.

Förbundskapten Pia Sundhage och hennes Brasilien fick därmed lämna London vinstlösa.

Publicerad 2023-04-06 kl 22:51